Nem stimmelnek Karácsony emberének vagyonnyilatkozatai

2023. szeptember 22. 09:16

Akár több millió forintnyi jövedelmet is eltitkolhatott a politikus.

2023. szeptember 22. 09:16
null

A II. kerület önkormányzati képviselőjeként évente számot kell adnia vagyoni helyzetéről Perjés Gábornak – mutat rá pénteki cikkében a Magyar Nemzet. A lap a politikus megválasztása utáni, 2019-es vagyonnyilatkozatától kezdődően veszi sorra Perjés vagyonnyilatkozatait, amelyekkel kapcsolatba arra a következtetésre jut:

 a politikus több millió forintnyi jövedelmet titkolhatott el”.

„Elfelejtett milliók”

A Magyar Nemzet cikkében „elfelejtett milliókról” számol be, valamint aláhúzza: úgy tűnik, hogy Perjés Gábor még „a képviselői bemutatkozásában sem mond igazat, amikor azt írja, hogy gyerekkora óta a II. kerület lakója”.

Az anyagiak kapcsán a Magyar Nemzet felidézi például, hogy Perjés már a megválasztása utáni (2019 novemberi) vagyonnyilatkozatában sem számolt be mindenről. Bár azt feltüntette, „hogy az Országgyűlés Hivatalában a Párbeszéd Párt rendezvényszervezőjeként havi bruttó 235 ezer forintot keresett az önkormányzati képviselői tiszteletdíján felül”, más jövedelemről azonban nem számolt be, pedig – mint a lap fogalmaz – „lett volna miről”.

„Perjés ugyanis 2016 és 2019 között a Trafó Kortárs Művészetek Háza (röviden: Trafó) felügyelőbizottsági tagjaként, afféle politikai delegáltként havi bruttó nyolcvanezer, tehát évente közel egymillió forintot keresett, de ez a tétel mégsem szerepelt első önkormányzati vagyonnyilatkozatában. A dokumentumot 2019. november 11-én adta le, ám a Trafóban még 2019. november 30-ig a felügyelőbizottság tagja maradt, vagyis számot kellett volna adnia jövedelméről” – hozza fel példaként a portál.

Érdekesség Perjés kapcsán, hogy

úgy tűnik, „a politikus még a képviselői bemutatkozásában sem mond igazat, amikor azt írja, hogy gyerekkora óta a II. kerület lakója”.

Mint a Magyar Nemzet rámutat: Perjés ugyanis „a legutóbbi két vagyonnyilatkozatát már Törökbálinton keltezte, ahol egy luxusotthonnal rendelkezik, és ide van bejegyezve a Karácsony Gergely vezette 99 Mozgalom Egyesület is. De az Opten cégadatbázisában is az látszik, hogy bejelentett lakhelye évekig az I. kerületben volt”.

A politikusnak azonban nem csupán vagyonnyilatkozatai okozhatnak fejfájást, hiszen mint júliusban kiderült:

Nyomozás indult a Karácsony-féle 99 Mozgalom ötszázmilliós támogatása miatt,

ugyanis a főpolgármester által alapított számlán landoló félmilliárd forintnak egyelőre ismeretlen az eredete. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Itt tart az ügy

A kérdés félmilliárd kapcsán a legfrisseb fejlemény egyébként, hogy immár az OTP is feljelentette Karácsony mozgalmát. A Magyar Nemzet birtokába jutott feljelentés is megerősítette, hogy a főpolgármester által gründolt mozgalom számlájára több mint félmilliárd forint érkezett annak megnyitása óta.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. szeptember 22. 11:53
Ez is egy ócska askenazi!
pesti051
2023. szeptember 22. 11:45
Perjés lesz a balek, aki Karácsony, meg Gyurcsány helyett megy a sittre...
Takagi
2023. szeptember 22. 09:43
Szegény el felejtette, azt sem tudja hol áll a feje a sok pénzmosás közben.
Zsolt75
2023. szeptember 22. 09:40
Jó, hülyén nézne ki legális pluszjövedelem nélkül gyarapodni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!