Tóta W.: Nem a svéd NATO-tagság a kérdés, hanem a magyar

2023. szeptember 21. 11:59

A HVG publicistája azt írja, hogy „Magyarország mert nagyot álmodni, lábujjhegyre áll, és beleköp a nagyok levesébe”.

2023. szeptember 21. 11:59
null

A HVG publicistája, Tóta W. Árpád véleménycikkében azt írja: tovább rontotta a Svédország és Magyarország közötti kapcsolatot, hogy a svéd iskolákban olyan oktatóvideó jelent meg, mely szerint Magyarország már nem demokrácia.

Ezt is ajánljuk a témában

Ebből így nem lesz NATO-csatlakozás, és meg is mondjuk kereken, hogy ezért nem. Ami legalábbis különös gesztus, ugyanis ha egy ország ennyire kényes a becsületére, akkor nehezen érthető, miért viselkedik ilyen bután”

– fogalmaz a publicista, aki szerint „a NATO nem pipaklub vagy hímzőkör, és nem anonim idegbetegek klubja. Svédország honvédelmi költségvetése a magyar háromszorosa, hadserege, légiereje és flottája erősítené a szövetséget, vagyis a mi biztonságunkat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Tóta W. úgy véli, elemi érdekünk lenne, hogy a svédek csatlakozzanak, szavai szerint „ők voltak szívesek vadászgépeket gyártani nekünk”

„Viszont meg vagyunk sértődve. Liluló fejjel dobáljuk magunkat a homokozóban, ezekkel mi nem játszunk, pfuj, utálatos undok békák! Harminc másik hadsereg vonja fel bozontos szemöldökét a viselkedésünk láttán. Ezek tényleg annak alapján hoznak geopolitikai döntéseket, hogy beszóltak nekik a CEU meg a Népszabadság eltaposása miatt? Mit csinálnának a csatatéren?” – írja a HVG szerzője, majd megjegyzi, a „színjáték amatőr, a hiszti nem hihető”.

Tóta W. megjegyzi, „Putyin népirtó háborúja kellős közepén, amikor a NATO a harcérintkezést leszámítva minden erejével igyekszik Ukrajnát segíteni és az oroszokat legyőzni, a mi viselkedésünk a lehető legocsmányabb árulás, amit katonai szövetségen belül el lehet követni”.

És egyenes út a szövetségen kívülre. Nem az a kérdés, mikor jönnek a svédek, hanem hogy mikor távozunk végre mi”. 

– fogalmaz a szerző, aki szerint a NATO alapszerződése alapján nem lehet Magyarországot kizárni és lecserélni a svédekre, ám szerinte „ez mind katonai, mind erkölcsi szempontból célszerű lenne”.

Most Magyarország mert nagyot álmodni. Lábujjhegyre áll, és beleköp a nagyok levesébe. Annyit nyerhet vele, hogy bebizonyítja: tud köpni, mert egy rendszerhiba által megengedték neki a nagyok.

Hogy mit veszít, azt ezután tudjuk meg. Világos, mi nem akarunk oda tartozni, ahová a svédek. De ennek nem az lesz a vége, hogy ők kinn maradnak” – zárja írását Tóta W.

Nyitókép: Facebook

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sosopapa
2023. október 01. 11:48
Akkor a te magyarságod is kérdés te balos buzi gyerek
Palatin
2023. szeptember 30. 14:51
A Totya-féle jelentéktelen cecelegyek is, a gyurcsányisták is, az ATV is, a HVG is stb., állandóan amiatt rettegnek, hogy: "Jaj, csak nehogy valami jó történjen ebben az országban, mert akkor mi lesz velünk, nem kellünk senkinek, még az amcsiknak sem, pedig ök a hasznos hulladékot sem vetik meg!" A ballibsik a rémhírterjesztésböl élnek, olyanok, mint az öreg banyák, akik egymást rezzegetik. A különbség csak annyi, hogy az öreg banyák legalább nem tesznek meg mindent azért, hogy a dolgok valóban egyre rosszabbak legyenek, a gyurcsányistákkal ellentétben.
Palatin
2023. szeptember 30. 14:50
Ez a sok Totya-féle ócska gyurcsányista, pöffeszkedö naplopó itt fitymálgatja az országunkat a szemünk elött, és mi nem csapjuk pofán öket. NO EZ AZ IGAZI, A TÖKÉLETES VÉLEMÉNYSZABADSÁG. Néha már arra gondolok, hogy ezeket a tetveket valószínüleg Orbán bérelte fel, hogy ezzel bizonyítsa, hogy AKKORA véleményszabadság, mint Magyrországon sehol a világon nincs. Ez nem lenne egy rossz ötlet, mert ez nyilván mindenkit meg is gyözne, ha normálisan gondolkodik. De aztán ezt a gondolatot mindjárt el is hessegetem magamtól, mondván, "nem hiszem, hogy Orbán ezekröl az élösködö kukacokról egyáltalán tudomást vesz. Az ö legkisebb gondja is nagyobb annál, mintsem a Totya féle ganéjtúró bogarak szexuális viselkedésének tanulmányozása... "
Bezerédy
2023. szeptember 27. 18:20
Tóta "úr" tegye le az Árpád nevet.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!