Tóta W. Árpád: „Magyarország nem keresztény. Az Isten egy hobbi”

2023. szeptember 30. 08:04

„Jobb lesz tudomásul venni a szivárványt, mert ha egyszínű hazát akarnak, abban ők húzzák a rövidebbet”, írja a baloldali publicista.

2023. szeptember 30. 08:04

Tóta W. Árpád a nemrég megjelent népszámlálási adatokat elemezte egy Facebook-bejegyzésben, nagy hangsúlyt fektetve annak vallási vetületére.  „Arra a népszámlálási kérdésre, hogy »mi a vallása«, 43 százalék jelölte meg valamelyik egyházat” – a többi nem vallásos, vagy nem válaszolt – kezdte bejegyzését a baloldali publicista. Majd így folytatta: „Hiába az iskolák lenyúlása, a számolatlanul öntött százmilliárdok, a naponta sulykolt ájtatoskodás. Magyarország nem keresztény.

Magyarország sokszínű, és ebben a tarkaságban még csak nem is domináns a kereszténység. Az Isten egy hobbi.”

„A rossz az, hogy eddig az egyházak többsége úgy tapsolt a másság üldözésének és megbélyegzésének, hogy nem vette észre: maguk alatt vágják a fát” – értekezett. „Jobb lesz tudomásul venni a szivárványt, mert ha egyszínű hazát akarnak, abban ők húzzák a rövidebbet” – fűzte hozzá.

***

Nyitókép: AFP

 

Összesen 334 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. november 25. 00:17
Mivel azért mégiscsak 4 évig voltam az SZTE vallástudomány szakos nappali bölcsészhallgatója, szvsz talán a kérdések voltak rosszak. Vagy a hitre és hiedelemre kérdezünk rá, vagy a vallásra - de inkább mindkettőre valamint, hogy rendszeresen gyakorolja a vallását. A lényeg, hogy a népszámlálásnál nyilván az volt a fontos, hogy mely egyháznak a tagja és vallásnak hívője híve valaki. a népszámláló nem kiváncsi a transzcendesről vallott nézeteinkre és tapasztalatainkra, nem érdekli az sem, hogy 2006 őszén egy üvegcse csapódott a szemembe, több szemorvosnál is jártam, de egyikük sem talált semmit mígnem egy megvilágosodás élmény közepette a szemem kilökte az idegen tárgyat és egyúttal megszünt a bizarr paranoid gondolkodás is bennem azonnal, ami miatt pszichiátriai akartak vitetni a szüleim. Min kell elgondolkodni iylenkor a pszihiátereknek, pl egy ideg tárgy, aknarepesz, lövedék, fémdarab, üveg ami bent van a szervezetünkben okozhat átmeneti paranoiát, a pszichiáterek felelőssége.
Turán
2023. november 24. 22:11
Divatkeresztény,divatkárpátia, divatnélküled....bele van kurelva az almába..😅😅😅
Sulammit
2023. október 01. 17:25
Te csak ne aggódj értünk, Árpád! Jézus 12 tanítványára bizta az Evangélium hirdetését, és lám, lám, még a te ateista süket füledbe is eljutott.
tapir32
2023. október 01. 13:24
„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik. Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.” Koren-Karczub Tímea Magyar Nemzet 2023. 03. 12.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!