Sértődött replikát posztolt Daniel Freund a hirre, hogy hazánk nem feltétlenül támogatja Von der Leyen újrázását

2023. szeptember 05. 04:41

„Szerencsére nincs szükség az EU-tagállamok egyhangúságára” – fogalmazott a Bizottság elnökének jelölése kapcsán a balliberális politikus.

2023. szeptember 05. 04:41
Béres Sándor

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Magyarország nem feltétlenül támogatná Von der Leyen következő elnökségét – árulta el Orbán Balázs a Politiconak. „Eddig nagyon támogatóak voltunk vele szemben, de most a saját politikai menetrendjét erőlteti a tagállamokra anélkül, hogy konzultálna velük a geopolitikát, az USA-val és Kínával való kapcsolatokat, a háborús kérdéseket és a szankciókat illetően.” Hozzátette: úgy látja, Von der Leyen irányítása alatt a bizottság működése nem tesz jót az egységnek, sőt, inkább megosztó.

Előállnak egy javaslattal, majd nyomást gyakorolnak a tagállamokra, hogy azok igent mondjanak”

– mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója. Kapcsolódó cikkünke itt olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

3, 2, 1: Daniel Freund reagál

A Telex fenti témában írt cikkére Daniel Freund EP-képviselő X-oldalán reagált.

A balliberális politikus úgy értelmezte: az Orbán-kormány a fentiekkel azt üzente Von der Leyennek, hogy csak az EU-s források miatt nem támogatja őt. Noha, a baloldali politikus szerint nincs is szükség a magyarok egyetértésére.

Mint Daniel Freund fogalmazott: „Orbán-kormány Ursula Von der Leyennek: tiéd a szavazatunk az EU-s forrásokért cserébe. Szerencsére nincs szükség az EU-tagállamok egyhangúságára ahhoz, hogy javaslatot tegyünk a Bizottság elnökére”.

Azon túl, hogy nem tudni, hogyan értette ki az EP-képviselő Orbán Balázs szavaiból, amit kiértett, további

kérdés, hogy amennyiben Daniel Freund valóban ilyen magabiztos az Európai Bizottság következő elnökének kijelölését illetően, miért tartotta fontosnak a replikát Orbán Balázs felvetésére.

A politikus eredeti, angol nyelvű bejegyzését az X-en itt tekintheti meg:

 

***

Nyitóképen: Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő az Európai Parlament brüsszeli épületében 2022. november 17-én. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hahota
2023. szeptember 13. 14:21
„Szerencsére nincs szükség az EU-tagállamok egyhangúságára” – fogalmazott a Bizottság elnökének jelölése kapcsán a balliberális politikus. Uniós törvény: A Parlamentnek az Európai Tanács által javasolt új bizottsági elnököt abszolút többséggel jóvá kell hagynia (az összes európai parlamenti képviselő fele plusz egy). Kedves Buzifiú: Az EU tanácsban van vétójog. Szófosás helyet tartasd karban a seggedet, így idős korodban már nem lesz szorúlásod!
akkor ki
2023. szeptember 08. 08:07
Nem feltétlenül támogatnánk az ujjazását sem! Csak szólok!
lyon-v-2
2023. szeptember 05. 12:53
Kis köcsög Daniel Freund már megint büfikézik....
bagira002
2023. szeptember 05. 10:57
Milyen ember(féle) ez az Ursula von der Leyen? Haszonelvű ,ukrán háborúba ezért avatkozik bele , Ursula minden lépése Európának kárt okoz , eu vezetésre alkalmatlan nem Európát képviseli , vörös báró. Magyar gyűlölő , korrupt , hazudik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!