Lehullt az álarc

2023. szeptember 01. 07:38

Láthatjuk, hogy Márki-Zay maga volt a változás, ahhoz viszont mindvégig ragaszkodott, hogy ő igaz keresztény, katolikus ember, és erről hangzatos nyilatkozatokat tett.

2023. szeptember 01. 07:38
null
Borsodi Attila
Borsodi Attila
Magyar Nemzet

„Nagy utat tett meg Márki-Zay Péter, minden értelemben. A politikus nevét 2018 elején ismerhette meg a hazai közvélemény, amikor bejelentette: elindul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Márki-Zay független jelöltként jelent meg a rajtvonalnál, de lényegében a teljes baloldal beállt mögé. Úgy fogadta el a baloldal támogatását, hogy vallotta: konzervatívnak, kereszténynek tartja magát, ezt a képet pedig erősítette, hogy a helyi Szent István Király Plébánia világi elnöke volt.

A többi történelem, Márki-Zay megnyerte a 2018-as hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást, majd a pozíciót 2019-ben is megőrizte. Menet közben pedig nemcsak összekacsintott, hanem mind szorosabban össze is ölelkezett a baloldallal. Tette ezt annak ellenére, hogy 2018. januárban a HVG Portré rovatában megjelent interjúban még azt nyilatkozta: a keresztény értékek támogatójaként soha nem azonosult sem a baloldallal, sem a Jobbikkal. Aztán mégis az ő támogatásukkal nyert. Majd velük is kapaszkodott össze, és ennek a folyamatnak a kicsúcsosodása volt 2022, amikor Hódmezővásárhely első embere – sokakat meglepve – a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje lett. Az is történelem, hogy tavaly nagyon csúnyán elbukott.

Láthatjuk, hogy Márki-Zay maga volt a változás, ahhoz viszont mindvégig ragaszkodott, hogy ő igaz keresztény, katolikus ember, és erről hangzatos nyilatkozatokat tett. Beszélt például arról, hogy feleségével az egyházi esküvő előtt nem éltek együtt, és nem éltek házaséletet sem. Mondott Márki-Zay olyat is, hogy ő már jóval Orbán Viktor miniszterelnök előtt keresztény volt. Az a gondolata azonban már sokaknak felnyitotta a szemét, amikor a politikus arról nyilatkozott, hogy noha a saját életében a katolikus egyház szabályait tartja irányadónak, semmi kivetnivalót nem lát abban, ha az állam összeadja az azonos nemű párokat.

Azt gondolhattuk sokan, hogy Márki-Zay ezzel a gondolattal elment a falig. De aztán a politikus részt vett a Tranzit fesztiválon, ahol Gulyás Gergely miniszterrel vitázott, és közben elképesztő kijelentésekre ragadtatta magát. Például azt hangoztatta, hogy aberrált, aki beleteszi az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya nő.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. szeptember 01. 21:28
Ez a eszelős barom úgy keresztény mint Biden, buzikeresztény.
KBA98
2023. szeptember 01. 17:30
Ritka undorító fazon!
robertdenyiro
2023. szeptember 01. 13:22
Jó ez így. Makizaj egy igazi áldás a kormányzatnak. Az idióta ballibtálibok még ezt se fogják fel, az istenbarmai.
Palakon
2023. szeptember 01. 12:51
Aki ebben a fasziban egy percig is hitt, vagy latott valamit, az szamarabb a lonal. MZP megtestesit mindent ami komoly ember nem lehet. Komolyan mondom, amikor 21/22 telen ment a hype korulotte, en csak pislogtam, es nem akartam elhinni, hogy a libsiknel mindenki megbolondult. Pedig ez tortent, nem baj az. Azota is rohogok rajtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!