Kínos volt a franciáknak a Macron és a magyar ellenzék közötti találkozó

2023. szeptember 15. 16:58

Egy forrás szerint a magyar ellenzék Macron előtt marakodott.

2023. szeptember 15. 16:58

2021-ben került sor egy, azóta elhíresült találkozóra. December 13-án találkozott Orbán Viktor és Emmanuel Macron. A találkozó után a francia elnök meglátogatta a hazai baloldal képviselőit is.

A francia nagykövetségen beszélt Márki-Zay Péterrel, Karácsony Gergellyel,

Donáth Annával illetve Dobrev Klárával. Donáth Anna posztja alapján a megbeszélésen szóba kerültek az EU-s pénzek, a jogállamiság illetve a magyarországi párhuzamos valóságok.

A Telex most azonban arról számolt be, hogy bár a magyar politikusok később lelkesen számoltak be a találkozóról, a lap egyik forrása szerint a franciáknak inkább kellemetlen élmény volt a találkozó.

Az illető egész pontosan úgy fogalmazott, hogy „ciki volt az egész”.

Kiderült ugyanis, hogy egy ilyen komolyságú találkozó esetén elvárható normákkal ellentétben a magyar politikusok egymással voltak elfoglalva, ennek megfelelően

folyamatosan rivalizáltak a franciák figyelemért.

Azon is marakodtak, hogy ki üljön le jobb pozícióba, valamint olyan is előfordult, hogy diplomáciai normákat felrúgva valaki hosszasan szónokolni kezdett Macron előtt.

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 18. 09:55
Az az egész nekünk is nagyon kellemetlen volt. Szekunder szégyenérzet. Macron szerintem ott beláttak, hogy ezek hiába ígérnének neki bármit, még ahhoz is balfaxok, hogy a papírmunkát elintézzék hozzá.
cutcopy
2023. szeptember 16. 22:09
"Az illető egész pontosan úgy fogalmazott, hogy ciki volt az egész” Hát ez erről a fotóról már akkor azonnal látszott..
tetx
2023. szeptember 15. 22:20
Így megy ez, ha gyarmati, szolgalelkű seggnyalók hordája egy új segget fedez fel.
darling
2023. szeptember 15. 21:54
Ismét egy nagy melléfogás a Mandiner részéről! Macron NEM MINISZTERELNÖK! Macron a Francia Köztársaság ÁLLAMFŐJE! És nem Ma cron "Látogatta meg a magyar beloldali ellenzéket a francia rezidencián (hacsak nem a francia nagykövetségen), hanem a magyar baloldal képviselői tettek látogatást Macronnál Franciao. budapesti nagykövetségén! Márcsak azért is, mert az francia területnek számít! Macron tehát OTTHON volt! Ráadásul valóban a magyarok mentek oda! (A francia miniszterelnök Elisabeth Borne). Britálisan csökkent a Mandiner színvonala!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!