Hatalmas elismerést kapott a BDPST Group több étterme is

2023. szeptember 14. 20:20

Bekerültek a 2023-as Michelin Guide Hungary-be.

2023. szeptember 14. 20:20

Szeptember 14-én frissült a Michelin Guide Hungary, amelyben ez alkalommal a BDPST group három étterme, Flava Kitchen&More, a Bobajka és a Clarisse is Michelin-ajánlást kapott.

A Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem fogásasiról azt írják a kalauzban:  „a magyar konyha jelenti az alapot, a francia konyha is markánsan megjelenik, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad”.

A Szabadság tér szomszédságában található Flava Kitchen & More-ban az ételsor összeállításánál a világ szinte összes konyhájának sajátosságát igyekeztek felsorakoztatni, és a sharing koncepciónak köszönhetően egy nagyobb társaság számára se nehéz az ételek választása, írják.

Az Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka jellegzetes fogásai között pedig a régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek.

A Michelin Guide felügyelői egységes kritérium alapján választják ki minden évben a guide-ban szereplő éttermeket, ami biztosítja, hogy a vendégek valóban kiemelkedő,  magas minőségű gasztronómiai élményben részesüljenek.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. szeptember 15. 09:12
És hát a keleti kánok még elmenne sok cukorral. De arra már nincs mentség, hogy más nincs a páholyokban. Csak a bukott Kurz, aki zavartan feszengett a maga germán jólfésültségével a kuruc rögvalóság seregszemléjén.
Skywalker_bp
2023. szeptember 15. 09:06
A high life magyar csődöre és neje, a Szentcsalád tagja arisztokrata irányt vett. EU és magyar adófizetői pénzeken. A baj csak az, hogy a Károlyiak, a Zichyk, a Bethlenek, Apponyiak ezért legalább megharcoltak és a vérüket adták generációkon át. És atlanti kulturális mintákat követtek. Ezek meg. Köldöknéző középparaszti ethosszal böfögnek versenyt a keleti kánokkal. Épphogy nem szotyiznak a VIP páholyaikban. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 15. 02:05
Ráhelke megmondta: a luxus felé orientálódnak. Csak előtte apuval ki kel nyíratni az AirBnB-t és a booking.com-ot, a romkocsmák homályában rókázó angol hen & stag party betyárokat. Aztán jöhet a megvásárolt Michelin csillag. Nehogy má’ csak a buziknak legyen!
rugbista
2023. szeptember 14. 22:03
Mit óbégattok? Más éttermek, amelyeknek semmi köze a NER-hez voltak azok, amelyek feltették Budapestet a gasztronómiai térképekre. Most sem kell szégyenkezniük. Egy ajánlás nem rossz, de a fölött van két kategória is (ha a csillagokat számoljuk, akkor négy).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!