Tíz dolog, amit biztosan nem tudott a budapesti atlétikai világbajnokságról

2023. augusztus 09. 19:20

Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye világviszonylatban is egyedülállónak ígérkezik.

2023. augusztus 09. 19:20

Tíz nap, és kezdetét veszi a budapesti atlétikai világbajnokság. Ez alkalomból a szervezők tíz érdekességet osztottak meg a vb-ről. Mint írták, ahogy fogynak a napok, úgy nő az eladott belépők száma. Kiderült:

már több mint 300 ezer jegy talált gazdára a világ idei legnagyobb sporteseményére.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt.  vezérigazgatója azt is elárulta, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére több mint kétezer versenyző érkezik, soha annyi atléta nem volt még az atlétikai vb-k 40 éves történetében egy világbajnokságon, mint amennyien a magyar fővárosban lesznek.

Hozzátette, a rangos megméretettésen 63 magyar induló is rajtvonalhoz áll. Ez is rekord, és ennek köszönhetően minden nap tudunk majd magyar versenyzőknek szurkolni. Így lesz ez már az első napon is!

A vb-nek a városban több mint ötven helyszíne van – reptér, szállodák, edzőpályák –, melyeken több mint 10 ezer ember dolgozik majd azért, hogy minden tökéletesen működjön, köztük 2500 önkéntes is segíti majd a munkát – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Hozzátette azt is, hogy több mint háromezer akkreditált újságíró és tévés érkezik majd a világbajnokságra, az ő munkájuknak köszönhetően

 1 milliárd tévénézőhöz jutnak majd el a vb hírei és Magyarország képei.

De mindezek mellett számtalan meglepetéssel készülnek a szervezők, ilyen például, hogy az első napon egyedi ajándékot kap minden néző a megnyitóünnepség előtt.

Ezt is ajánljuk a témában


Két szurkolói zóna, igazi fesztiválhangulat

Azonban az élmények sokaságának itt még nincs vége! Játékok, sportos attrakciók, nyeremények várnak mindenkit a szurkolói zónában, amiből nem csak egy, hanem kettő is lesz, az egyik a Nemzeti Atlétikai Központban, a másik a belvárosban – ilyen sem volt korábban egyetlen világbajnokságon sem, ahogy az is különleges, hogy minden nap koncertek várják a közönséget a stadionparkban és igazi fesztivál hangulatot ígér az esemény.

Németh Balázs arra is rámutatott, hogy 

a világ legszebb maratoni útvonalán rendezik a világbajnokság maratoni futóversenyeit Budapest belvárosában,

 amit gyönyörűen meg is tudnak mutatni majd, mert a Hősök teréről indul egy olyan, az atlétikai vb-ken még sosem látott kábelkamera, amely egy kilométer hosszan mutatja majd a levegőből a futókat és a várost.

Világújdonságnak számít ugyancsak, hogy aki sportol, kedvezménnyel vehet jegyet az atlétikai világbajnokságra, ezzel is népszerűsítik a szervezők a sportolást, az egészséges életmódot.

A vb vezérigazgatója végül arra is kitért, hogy Youhuu a világ legprofibb kabalája, akinek az a vágya, hogy ez legyen minden idők legszórakoztatóbb vb-je.

A videós összeállítást alább tekinthetik meg:

***
 

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép: Budapest2023Zrt.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. augusztus 10. 09:09
Gondolom, hogy hamarosan megkezdődik a moslékosok támadása, mert ők csak erre képesek.
Sandokan74
2023. augusztus 10. 08:41
Tényleg kiállok valamennyi, értelemes, nemzetközi sportesemény hazánkban történő megrendezése mellett, DE nem vagyunk egy kabalatervező nemzet, ez már tény. Ott volt a Bol-dog nevezetű horror puli is, még Gyárfás idejében a 2017-es budapesti vizes-vb kabalája, Cubeman junior úszó-eb, szegény Vizipók, mint vizilabda-eb figura, Judoggy, a tacskódisznóember, dzsúdó-eb, stb.
Lord Vader
2023. augusztus 10. 08:03
Legalább pulikutya, egy hűséges kutyát, egy hungarikumot választottak volna kabalának, nem egy tót kecskét vagy birkát vagy mi a fene ez.
Lord Vader
2023. augusztus 10. 07:53
Ez a faszi nem hírolvasó volt korábban a közmédiában? Jól felszopta magát a kormánynak. Legalább ha egy hozzáértő ember lenne a szervezőbizottság elnöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!