Szakértő: nőtt a vendégszám tavalyhoz képest a Balatonon

2023. augusztus 10. 13:31

Guller Zoltán szerint a Balaton sikere valamennyiünk ügye.

2023. augusztus 10. 13:31

Országos szinten a vendégszám 4 százalékkal nőtt tavalyhoz képest idén júliusban, 2019-hez képest pedig 13 százalékkal javított az ágazat – nyilatkozta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke az Indexnek. Hozzátette, hogy a belföldi vendégszám ugyan négy százalékkal csökkent 2022-höz képest, 

de a külföldi 19 százalékkal megugrott.

A portálra csütörtökön reggel felkerült írásban az elnök megjegyezte, hogy az egynapos turisták száma jelentősen megnőtt a Balatonon az anonim módon mért mobilcellaadatok alapján, így összességében többen vannak ott, mint tavaly. Az év első hét hónapjában nem egész egyszázalékos csökkenés volt látható a vendégszámban, ami azt jelenti, hogy átlagosan naponta 50 emberrel volt kevesebb a balatoni szálláshelyeken, ami egyébként a statisztikákban ki fog simulni a nyári szezon végére – jegyezte meg.

„A Balaton sikere valamennyiünk ügye”

Úgy fogalmazott, hogy a Balaton sikere valamennyiünk ügye, a horvát szállodaszövetség elnökétől nem találtak olyan nyilatkozatot, amely arról szól, hogy válságban van az Adria és nincsenek turisták. 

Ő valószínűleg tudja, hogy az Adriára nem lennének jó hatással az ilyen nyilatkozatok 

– tette hozzá. Rámutatott: az egy világtrend, hogy a nagy szállodákból a kisebb, békésebb szálláshelyek felé fordult az emberek egy része, míg egyes szállodákban visszaesés látható, a magánszálláshelyeknél növekedés tapasztalható.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hivataltaszilo
2023. augusztus 13. 16:16
Hazudik a guller. Itt vagyok Füred vonzáskörzetében, az akali strand félházas, a környékbeli csárdák, kocsmák, borteraszok este nyolc körül zárnak, nincs vendég. Az árak a tavalyihoz képest nem emelkedtek jelentősen, de a legtöbb büfében összementek az adagok, az akali Fincsi büfében a melegszendvics a felére, a giros a harmadára apadt. A kisfröccs 400 ft, amennyiben megelégszel a badacsonyi Varga féle rizlinggel. Alapvetően egyre több a ezáró egység, a kölcsönzők mellett szomorúan üldögélnek az alkalmazottak, senki se vesz ki semmit. Egyedü a dékás trambulinos zsidónak megy egy kicsit az üzlet.
Zsolt75
2023. augusztus 10. 16:52
De hát szeletre adják a lángost, mint a pizzát, olyan drága!
files32
2023. augusztus 10. 15:34
A vendéglátósok szerint IS félszezon volt, akkor mi a faszért kell hazudozni.
jetta84-2
2023. augusztus 10. 15:14
Mi lenne, ha még jó idő is lenne? Valóban sokan vannak, ne nem a parton hanem a szállásokon, teli van minden autóval .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!