Schiffer: Prigozsinék példája megmutatja, hol vannak a „moszkvai birodalmi álmodozás” határai

2023. augusztus 29. 15:20

„Az orosz államgépezet finoman szólva is sebezhető” – húzta alá az egykori politikus.

2023. augusztus 29. 15:20
Schiffer András

Mások mellett terítéken volt az ATV Öt című műsorában Jevgenyij Viktorovics Prigozsin rejtélyes halála, illetve a Wagner-csoport jelensége is. (Hogy Hont András újságíró hová küldené az ellenzéket „tanulni”, IDE kattintva tudja elolvasni.)

Schiffer András ügyvéd, egykori politikus „messzebbről” futott neki a témának. Amikor elindult tavaly az orosz invázió, sokakban élt a félelem – nem csupán a Baltikumban, itt Közép-Európában, így Magyarországon is –, hogy Vlagyimir Putyinék vissza fognak térni. Sőt, egyes országokban a mai napig nagyon élénk az a propaganda, ha nem győznek az ukránok, akkor az oroszok meg sem állnak Berlinig.

Mint mondta, hiába volt félelmetes azt látni, ahogy 2022-ben megindult az orosz agresszió, azért az már az elején is látszódott, hogy a moszkvai államgépezet nemhogy nem tud végigmenni Ukrajnán, de az egykori Varsói Szerződés Szervezetének államait sem képes megtámadni.

„Az orosz államgépezet finoman szólva is sebezhető” – húzta alá több alkalommal is Schiffer.

Kijelentette: „Szerintem ez az egész Prigozsin-lázadás és a Wagner-csoport mint jelenség pontosan azt mutatja meg, meddig érdemes félni egyáltalán az oroszoktól, és hogy hol vannak egyáltalán a határai mindenféle moszkvai birodalmi álmodozásnak.”

A kapcsolódó részt 40:05-től kezdődően ITT tudják megtekinteni:

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. augusztus 29. 18:16
Hülye vagy te ehhez. Is.
Uztu
2023. augusztus 29. 17:30
2023. augusztus 29. 17:29 Ezek elfelejtik, hogy prigo nullával akarta egyenlővé tenni ukrajnát
powerage
2023. augusztus 29. 16:36
Valahol hálát adok a sorsnak, hogy Schiffer kiszállt a politikából és még véletlenül sincs beleszólása a külpolitikába. Ilyen szintű éleslátással tényleg inkább csak az ATV-be járjon locsogni.
macskusz-4
2023. augusztus 29. 16:19
Putyin nem fanatikus, hanem technokrata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!