Schiffer a magyarországi vendégmunkásokról: Orbán gyakorlatilag a Soros-tervet hajtja végre

2023. augusztus 01. 17:31

Az ügyvéd szerint „Orbán Viktor a hazafias jelszavak mögött valójában a multinacionális nagytőkét próbálja még jobban kiszolgálni”.

2023. augusztus 01. 17:31

A magyarországi vendégmunkások helyzete is szóba került a Nyílt sisak című műsorban, ahol Hont András, Schiffer András, Ábrahám Róbert és Horváth Tamás beszélgettek.

Schiffer András kifejtette: „A magát nemzetinek hazudó kormány egy olyan gazdasági szerkezetet próbál tovább éltetni, ami alapvetően a multicégekre alapoz, a globális nagy ellátóláncokba akar még jobban integrálódni, nem a hazai termelőkapacitások fejlesztésében lát kitörési lehetőséget – innentől kezdve persze, hogy vendégmunkásokat kell behozni”.

„Ennek van egy nagyon súlyos, riasztó hatása: Orbán Viktor gyakorlatilag a Soros-tervet hajtja végre” – hangsúlyozta Schiffer, majd hozzátette: „ez az egész vendégmunkás mizéria nem szól másról, minthogy

Orbán Viktor a hazafias jelszavak mögött valójában a multinacionális nagytőkét próbálja még jobban kiszolgálni”.

A teljes beszélgetést itt tudja visszanézni:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. augusztus 10. 23:44
Aber: a lusta magyar munkaerő LEGÁLIS pótlása szerződéses munkasokkal az miért Spros terv ?
Ergit
2023. augusztus 10. 19:56
Oroszországba több száz cég fektetett be. Amikor kitört a háború, majd mindegyik cég otthagyta mindenét, üzleteket, üzemeket.... Amelyik cég kivonul egy országból, pláne mint Oroszországból, az csak a pénzt viheti magával, meg a papírokat, minden mást ott hagy. Sokat tanulhatunk ezektől a cégektől, ahogy a kínaiak is rengeteget tanultak és már a világ élvonalában vannak!
rasdi1
2023. augusztus 10. 19:28
Teljes beszélgetéseket nem nézek végig, de magában a kiragadott gondolatban "valami van". Mert van két elem, amivel messze nem tudok egyetérteni. Az egyik a lényegében "nemzeti ajándékot" jelentő "vissza nem térítendő támogatások" gyakorlata. (Amihez még adókedvezmények, infrastruktúra létesítése stb.) is társulnak. A másik pedig, amikor egy beruházásnak lényegében egyetlen magyar eleme a magyarországi helyszín. Idegen tulajdonú termelő egység, amelyik idegen szelemmi terméket túlnyomórészt idegen piacra, idegen munkaerővel termel. (És természetesen az idegen munkaerővel bizonyos mértékű népességkeveredés is együttjár.)
catalina11
2023. augusztus 04. 16:56
"Medián: Az iskolázottság emelkedésével csökken a Fidesz támogatottsága" (444) "Ahol iskolázottabb a népesség, ott kevesebben szavaztak a Fideszre" (G7) Remélem van aki a Kolhozcselédek közül is érti !!!" hogyne értenénk Átoperált.. hát a magasan művelteket hívja a zsidó Pressmann széderegni, és vannak akiknek ez nagyon nagyon fontos...egy esztergályost nem lehet ilyesmivel megvenni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!