Nem épül újabb akkumulátorgyár Debrecenben az önkormányzat szerint

2023. augusztus 16. 14:15

Cáfolták a sajtóértesüléseket.

2023. augusztus 16. 14:15
null

A debreceni önkormányzat szerdán cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint újabb akkumulátorgyár épülne a városban.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, kedden az a valótlan információ jelent meg a sajtóban, miszerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentheti, hogy újabb akkumulátorgyár épülhet Debrecenben. „Határozottan cáfoljuk (...), hogy újabb akkumulátorgyár jönne Debrecenbe” – tették hozzá. Kiemelték: a város ipari infrastruktúrája a következő időszakban is kizárólag a már bejelentett és épülő üzemek kiszolgálására lesz elegendő, valamint ezen cégek kisebb léptékű munkahelyteremtő beszállítóinak fogadására.

A híradásokbán szereplő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co., Ltd. az álhírekkel ellentétben nem akkumulátorgyár, hanem alumíniumhéjakat és fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalat” – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. augusztus 16. 17:51
Nem IS az önkormányzat dönti el
lájkbajnok
2023. augusztus 16. 17:38
Akkor hogy leszünk akku nagyhatalom??
123321
2023. augusztus 16. 17:36
ne kell semmilyen gyár! varrjunk inkább szivárványos zászlókat!
lájkbajnok
2023. augusztus 16. 17:32
Kakadu az éjszaka (pekingi idő szerint délután ötkor) bejelent még egyet. Kuss.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!