Mozgalmas napja van a miniszterelnöknek – Tatárföld vezetőjével is tárgyalt Orbán Viktor

2023. augusztus 19. 21:25

Orbán Viktor elmondta: igyekszünk kulturális, tudományos, felsőoktatási együttműködésünket is megőrizni.

2023. augusztus 19. 21:25
ORB¡N Viktor

Sebastian Coe, Janez Jansa valamint Savkat Mirzijojev üzbég elnök után, Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval, a Tatár Köztársaság vezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyaláson elhangzott: az eddig közösen elért eredményekre támaszkodva a lehetséges ágazatokban, például a mezőgazdaságban készek vagyunk folytatni az együttműködést. 

A szankciók, a politikai nehézségek ellenére az Oroszországban jelenlévő magyar cégek keresik tevékenységük bővítési lehetőségeit 

– hangzott el.

Orbán Viktor elmondta: igyekszünk kulturális, tudományos, felsőoktatási együttműködésünket is megőrizni; a Stipendium Hungaricum program keretében továbbra is várjuk a nálunk tanulni szándékozó tatárföldi diákokat.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 20. 15:04
Az összes kipcsak vitéz velünk ünnepel…:)
connorj
2023. augusztus 20. 14:44
Kedves Székely-Magyarok, Szerbek, Horvátok, Bosnyákok, Szlovénok, Macedónok, AlbÁnok, Bolgárok, Török Népek, Mongolok, Orosz-Föderáció Népei, Kóreaiak, Japánok, Kína Népei, India Népei, Indókína Népei, Perzsia Népei, Egyiptom Népei, Arab Népek,.... PONTOSABBAN: GÖNCÖL SZEKÉR NÉPEI! Íme: https://m.youtube.com/watch?v=VSK7buAMVWE&pp=ygUIWW90ZW5ncmk%3D Pontosabban.
connorj
2023. augusztus 20. 14:29
Kedves Tatárok és Magyarok! https://m.youtube.com/watch?v=TCTtC9G4zHI&pp=ygUIWW90ZW5ncmk%3D
Verdbenekhy
2023. augusztus 20. 13:45
Hívta az Aranyhordát?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!