Magyarországon az analfabetizmus kormányprogram

2023. augusztus 03. 11:55

Lehet Gulyás rasszizmusával vitatkozni, de minek?

2023. augusztus 03. 11:55
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
hvg

„Ha a kompetenciafelmérés eredményeinek térképét nézzük, igazán akkor nézünk szembe a magyar közoktatás siralmas helyzetével. Ezek az eredmények ugyanis Budapesten is jelentősen romlottak, ott, ahol elvileg az oktatás színvonala és hozzáférhetősége még biztosított. Ehhez képest Gulyás» Gergely mégis elővette a »cigánykártyát«.

»Nyilvánvaló, hogy iskolaügyben továbbra is integrációs nehézségek vannak. Ott, ahol a cigány gyermekek aránya nagyon magas, ott sokkal erősebben jelentkeznek ezek a problémák« – reagált a legutóbbi kompetenciafelmérés eredményeire Gulyás Gergely, és ezzel ledobta a füstbombát, hogy elterelje a figyelmet a kompetenciafelmérés eredményéről, és kisiklassa a magyarországi oktatás helyzetéről folyó közbeszédet.

Nevezték ezt a nyilatkozatot »szoftrasszista« nyilatkozatnak, vagy ahogy Trencsényi László, a Magyar Pedagógiai Társaság elnöke fogalmazott, »úriemberes rasszizmusnak«. De ne finomkodjunk, ne ringassuk magunkat eufemizmusokba. Ez pont az, aminek látszik: időzített, nem túl bonyolultan kódolt hergelés.

A feszültség- és gyűlöletkeltés jelenkori nyelve bő két évtizede érik, fejlődik.

Ezt érlelte a magyar közéletbe befészkelődő, majd jelentős társadalmi támogatottságra szert tevő Jobbik, ezt vette át és fejlesztette tökélyre a Jobbikot is leszalámizó Fidesz. És ezt vették és veszik át az ellenzéki vitázók közül többen (szélsőséges formája ennek Orbán személyének dühödt cigányozása).”

Nyitókép: Facebook/Parászka Boróka

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 04. 10:01
Te nyomorult miért vagy itt?
Selamat
2023. augusztus 04. 09:32
Ameddig a ballibsi oldalnak ilyen szószólóik vannak, addig jövőjük nincs. Úgyhogy rendben Boróka, te is írjál minél több baromságot.
betakentaur
2023. augusztus 04. 09:15
Volt már neked orgazmusod valaha?
javicesareo
2023. augusztus 04. 09:00
Mit ugatsz bele a dolgunkba, te mocsok román?! Nálatok minden rendben van ott a Havasalföldön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!