Karácsony Budapestjének jelképe: az Üllői úti bója

2023. augusztus 14. 17:10

Újabb beruházás, ahol mindent felülírt a liberális jóemberkedés.

2023. augusztus 14. 17:10
null
Both Hunor
Both Hunor
PestiSrácok.hu

Balogh Samu állítása szerint közösségi költségvetésből került finanszírozásra a beruházás, aminek nyomát azonban nem lehet felfedezni a vonatkozó honlapon. Mindenesetre az biztos, hogy nem kevés pénzbe került a projekt, mivel a vezess.hu szerint egy ilyen bója ára 19-49 ezer forintra rúg. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy erre volt pénz, a nagy fővárosi csőd közelében. Karácsony nemrég még a 4-es 6-os és a metró kimaradásával fenyegetőzött, de látjuk, hogy az álkörnyezetvédő, jóemberkedő, totál felesleges projektekre most is jut pénz. Az pedig Karácsony inkompetenciáját mindennél jobban jelzi, hogy nem sikerült végiggondolni senkinek a több tucat tanácsadóból annyit sem, hogy mi lesz azokkal a mentősökkel, rendőrökkel és tűzoltókkal, akik eddig a buszsávban jutottak előbb balesetek helyszínére, betegekhez és így tovább.

(...)

De szerencsére a bójás kerékpársávot szinte senki sem használja. Olyannyira nem, hogy a vezess.hu felmérése szerint a Váci úton 1000 darab autóra összesen 8 (!) kerékpáros jutott, míg az Üllői úton ennél érezhetően nagyobb volt a biciklis forgalom, ott 1000 elhaladó autóra 13 darab bringás jutott. Újabb beruházás, ahol mindent felülírt a liberális jóemberkedés. Karácsony elmúlt négy évét is ez jellemezte. Az ember nemigen tud felsorolni sikeres, kézzelfogható projektet, ami a főpolgármester nevéhez köthető. Amit átadott, általában azt is Tarlós kezdte el: Lánchíd, 3-as metró, Blaha Lujza tér és így tovább. Hogy mi történt mégis az elmúlt négy évben Budapesten? 

Pride-ra járt Karácsony, meg ukrán és szivárványos zászlót tűzött. Na meg persze sok biciklisáv lett, ha volt rá igény, ha nem. Mert bár a korábbi közlemény állítása szerint megkérdezték az érintetteket az Üllői úti biciklisáv kapcsán, azonban most kiderült, hogy a mentőket, a tűzoltókat és más fontos érintettel nem sikerült egyeztetni. Sokkal fontosabb volt, hogy megvalósuljon a bicikliút, mint az, hogy van-e rá pénz, hogy van-e rá szükség és hogy nem okoz-e ez problémát másoknak. Például a mentőknek, akik életeket mentenének. Mit számít! A lényeg, hogy JÓ EMBEREK legyünk! Gratulálunk Karácsony!

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. augusztus 15. 00:48
Szerintem meg a térdig érő szar a Baross tértől befelé.
Hangillat
2023. augusztus 14. 21:29
Megvalósítlanodott a Karácsony-stadion! Stadionok, minek! KG a tarlósi meghagyott 200 milliárdból a 190 milliárdos Puskás-stadion áránál többet elkarigerizált.
kekszalagosautistamarki
2023. augusztus 14. 19:31
a demszky karó és a demszky csöcsök után karácsony is úgy gondolta, hogy méltó módon hagyja fent a nevét
ügyvéd
2023. augusztus 14. 18:56
Gejgőke szarjon sünt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!