Ismét találkozik Ferenc pápa és Novák Katalin

2023. augusztus 22. 20:28

A köztársasági elnök hamarosan Rómába utazik.

2023. augusztus 22. 20:28
NOV¡K Katalin; FERENC p·pa

Augusztus 25-én Ferenc pápa magánaudiencián fogadja a köztársasági elnököt az Apostoli Palotában – közölte a Vatikán.

Novák Katalin hamarosan Rómába utazik és a találkozó tervek szerint negyedórán át fog tartani. A hírt a Sándor-palota a Magyar Nemzetnek is megerősítette.

A katolikus egyházfő három napot töltött Magyarországon az apostoli látogatás keretében. A pápai vizit egyik legnagyobb eseménye a Kossuth téri szentmise volt, emellett Ferenc pápa találkozott politikusokkal, vallási méltóságokkal, valamint háborús menekültekkel is. Visszatérve a Vatikánba hírt adott arról, hogy 

békemissziót indít, melynek célja a tavaly februárban kitört ukrajnai háború lezárása.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. augusztus 23. 11:10
És most Cicciolina fog énekelni néki??
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 23. 00:34
Kapott 15 percet. Nagy ügy! A pápától magánaudienciát általában a katolikus egyházhoz tartozó hívek és a világ vezetői kaphatnak. Ezenkívül a pápa magánaudienciát adhat bárkinek, aki különleges körülmények között kéri, például fontos ügy vagy könyörgés miatt. Az ilyen audienciát általában előre kell egyeztetni a Vatikánnal. A pontos részletekért és a folyamatért javasolom, hogy vegye fel a kapcsolatot a pápai nagykövetséggel vagy a helyi egyházi hatóságokkal, mivel a szabályok és lehetőségek változhatnak az idő függvényében. Tehát ti is mehettek, ha akartok.
Ehetős Odó
2023. augusztus 22. 22:42
Novák is el van szigetelve.
akkor ki
2023. augusztus 22. 21:20
Azért ez nem semmi! Nem sok olyan vezetés van a tönkretett kontinensen, akinek bejárása van a Szent Atyához! Lehet pukkadni libsik! Mária országa Európa megmentője!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!