Hoppá! Nagy a baj, ha már hazudni sem meri a jólétet!

2023. augusztus 21. 06:26

Egy diktátor gyengeségének és/vagy bukásának előszele, ha kinevetik.

2023. augusztus 21. 06:26
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Hoppá! Nagy a baj, ha már hazudni sem meri a jólétet! »Akár eshet is a magyarok fizetésének értéke az idén, bár az év végére a reálbérek és a növekedés tekintetében egy pozitív nullát szeretnék elérni« – mondta Orbán. Mindezt azután, hogy néhány hónapja, a költségvetés módosításakor még másfél százalékos gazdasági növekedéssel számolt idén.

»A nullánál nagyobb számokat pozitív, a nullánál kisebbeket negatív számoknak nevezzük. Így a nulla az egyetlen szám, ami se nem negatív, se nem pozitív.«

Ezt azért másoltam ide az értelmező szótárból, mert Orbán megint csak fényezni próbálja a lehetetlent. A közgazdaságtan ezt a fogalmat »pozitív nulla« nem ismeri. Akkor szokták mégis használni, ha szégyen kimondani, hogy 0,1 vagy 0,2 százalékos a növekedés. Szóval ez is a szokásos Orbán-féle parasztvakítás. Persze az is lehet, – nála ez sem kizárt – hogy a vércsoport meghatározással keverte. Ha nem a sorsunkról lenne szó, azt mondanám nevetséges. Megjegyzem, egy diktátor gyengeségének és/vagy bukásának előszele, ha kinevetik.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. augusztus 22. 13:18
Pozitív nulla nem létezik. A nulla nulla. De lehet hogy Acsarországon lehet, hogy ez is másként "múködik"... Tényleg egyediek vagyunk. Ránk semmi nem igaz, még az objektivitás sem. "pozitív nulla". Hogy natyferót idézzem a Ford Farlaineből: "Eszem-faszom megáll". 🤣🤣🤣🤣🤣🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺👍
llnnhegyi
2023. augusztus 21. 18:30
Nagyon jó ez a kurva erős ellenzék!
panir
2023. augusztus 21. 18:00
Vazze ez matematika professzor.
bokrosbirka
2023. augusztus 21. 17:12
Egy hülye kommunista kitartott (kádár) orvvadász ömlengését olvashattuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!