Fokozódik az árvízvédelmi készültség: csütörtökön tetőzhet a Dráva

2023. augusztus 09. 22:40

Az autókat és a bicikliket is menekíteni kellett a vízből Drávaszabolcson.

2023. augusztus 09. 22:40
Tovább árad a Dráva a somogyi és baranyai szakaszokon.

Tovább árad a Dráva a somogyi és baranyai szakaszokon: Drávaszabolcsnál csütörtökön várják a tetőzést, a településen folyamatos a védekezés, rekordközeli vízszintet is elérhet a folyó. Országszerte csaknem 540 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből több mint 300 kilométeren harmadfokú. Bár a Murán, a Rábán, és a Sajón is megkezdődött az apadás, mindenhol lassan csökken a vízszint, ami megnehezíti a helyiek dolgát – írja a Híradó.

Arról is tájékoztattak, hogy

az autókat és a bicikliket is menekíteni kellett a vízből Drávaszabolcson.

A kikötőbe is már csak gumicsizmában lehet besétálni. A Dráva mindent elárasztott, betört a környező házak udvarára is. Pakolják a homokzsákokat, erősítik a töltéseket. 

Készülnek a folyó tetőzésére, amely csütörtökön várható.

„Még mindig több száz kilométeren kellett elrendelni és ennek a nagy része harmadfokú, azaz a legmagasabb készültség. Ez azt jelenti, hogy itt ezeken a szakaszokon, területeken a nap 24 órájában dolgoznak a kollégáim.

Nagyon sok szakembert át kellett rendelni az ország több részéről,

Szolnokról, Bajáról, Szegedről, hogy itt a Dráva mentén, illetve pár nappal korábban még a Mura mentén segítsenek” – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az M1 Híradó felvételeit ide kattintva tudják megtekinteni:

Nyitókép: Az M1 Híradó felvétele

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pulsarito
2023. augusztus 10. 10:20
Habár a cikk a Dráva áradásáról szól a képen mondjuk a Rába és a Mosoni-Duna összefolyása látható Győrnél!
Kozmosz
2023. augusztus 10. 00:47
Főleg a vizibicigliket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!