Érdekesen értelmezte Menczer a szlovák kormányfő szavait

2023. augusztus 08. 12:50

Ódor Lajos nem arról beszélt, hány magyar kedveli vagy sem, illetve hány nem magyar szélsőjobbos tekinti őt mintának.

2023. augusztus 08. 12:50
MENCZER Tamás
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Nem időzített túl szerencsésen Menczer Tamás, aki Facebook-oldalán nem éppen diplomatikus módon reagált Ódor Lajos szavaira. A magyar származású szlovák miniszterelnök a tényeket rögzítette azzal a kijelentésével, miszerint a magyar kormányfő nem maradt teljesen egyedül az uniós csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van. Államtitkárunk erre – felsorolva kormányfőnk érdemeit – megjegyezte: sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán, mert magyarok milliói állnak mögötte, a nem magyar támogatókról nem is beszélve. Érdekesen értelmezte Menczer a szlovák kormányfő szavait, hiszen – nem kell túl fejlett szövegértelmezés ahhoz, hogy ezt megértsük – ő arra gondolt: Orbán az európai állam- és kormányfők között számít elszigeteltnek. Ódor Lajos nem arról beszélt, hány magyar kedveli vagy sem, illetve hány nem magyar szélsőjobbos tekinti őt mintának.

S mi volt a gond az időzítéssel? Éppen vasárnap ért véget a szaúd-arábiai Dzsiddában az a kétnapos tanácskozás, amelyen negyven ország vett részt. A jelenlévők arra keresték a választ, hogyan lehetne kiutat találni a háborúból, milyen esélyek vannak a békére. A magyar illetékesek nyilatkozatiból arra a következtetésre jutnánk: magától értetődő, hogy magyar képviselőt is meghívtak, elvégre mi olyan fontos szerepet játszunk a béke megteremtésében. Ám hiába böngésztük a résztvevők névsorát, magyar szereplő nem volt jelen, miközben minden más visegrádi állam képviselőjét meghívták. Ebből pedig arra a következtetésre jutunk: nem csak az EU-ban nem adnak a magyar kormány szavára, a béketeremtés tekintetében is teljesen jelentéktelen szereplők vagyunk, bármit állít is a propaganda. Persze ha a külügyminisztérium sem ismeri a diplomácia fogalmát és feladata csak a kormánypropaganda ismételgetése, nem is számíthatunk másra. Csak arra, hogy egyedül maradunk a világban.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pragmatikus
2023. augusztus 08. 18:07
Először amikor olvastam erről a "békekonferenciáról" ledöbbentem, hogy az oroszok nincsenek ott. Akkor mi a f.szomtól békekonferencia ? Talán inkább békakonferencia. Trianon jut eszembe, amiről még mi is "béke" diktátumként beszélünk, pedig arra talán a háborús diktátum találóbb, és kifejezőbb lenne. Szóval azon a békakonferencián jobb is ha nem vagyunk ott.
Cillei-Ulrich
2023. augusztus 08. 18:04
Ki is szólt be Orbán Viktornak? Na a válasz pont olyan volt mint a provokátoré. Mi ingerelte egyáltalán, hogy csak úgy ilyeneket beszóljon Orbán Viktornak. Nagyon helyes, hogy ez a kormány minden beszólogatásra reagál. A komcsik meg hápognak, hogy miért is szólunk vissza. Hát csak, mert ók csak úgy beszólnak.....
balbako_
2023. augusztus 08. 17:00
Csodálatos "békekonferencia" az ahová az egyik hadviselő felet nem hívják meg.
redford-2
2023. augusztus 08. 16:59
Igen. Menczer nem azt mondta, hogy, hanemhogy dehogy. Ebből is látszik, hogy szűk látókörű, fasiszta, nacionalista, alkoholista, feketelista. Legalábbis a Népszava nyakatekert indoklása mindenképpen ezt igazolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!