Ami az öngyilkos drónokat illeti, az orosz kard és pajzs is erősebb

2023. augusztus 08. 10:59

Egy ukrán blogger szerint semmi jele áttörésnek, és a reménye is igen csekély.

2023. augusztus 08. 10:59
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdésként felmerült az orosz Lancet drónok jobbak-e a nyugati drónoknál, és ha igen, miért nem másolják le az ukránok őket.

Azt nem tudom, hogy a Lancet jobb-e mondjuk a Switchblade 600-nál. Valószínűleg egyébként többet tud, de nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy milyen védelem áll vele szemben. Az orosz elektronikai zavaró képesség erősebb az ukránnál, ezért valószínűleg ha a Switchblade 600 helyett lekoppintott Lancetek támadnák az oroszokat, akkor sem lennének annyira hatékonyak, mint most a Lancetek az ukránok ellen.

Nem csak a kard számít, hanem a pajzs is. Ami az öngyilkos drónokat illeti, az orosz kard és pajzs is erősebb.

Ami a precíziós tüzérséget illeti, ott a nyugati eszközök a jobbak, jobbak az amerikai műholdak, stb, 

de pont ebben a technológiában úgy tűnik most az oroszok vannak előnyben.

Persze ugyanezt már nem mondanám a tengeri öngyilkos drónokra – ott az ukrán képességek (amelyek nem maguktól keletkeztek, hanem brit és amerikai segítséggel), nagyon komoly fenyegetést jelentenek az orosz hajózásra, mint az elmúlt pár hét megmutatta.

Más: beteszem kommentbe egy ukrán, ismétlem ukrán blogger véleményét az offenzíva állásáról és esélyeiről. Ma reggeli, de nagyjából azt mondja el, amit az elmúlt hetekben én is mondtam – itt is «komment» vitákban. Semmi jele áttörésnek, és a reménye is igen csekély.”

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. augusztus 15. 18:15
Nem csekély az esély az áttörésre, hanem nulla. Már az elején is az volt.
Zolotarjov
2023. augusztus 10. 18:11
,,Ami a precíziós tüzérséget illeti, ott a nyugati eszközök a jobbak, jobbak az amerikai műholdak, stb, de pont ebben a technológiában úgy tűnik most az oroszok vannak előnyben.,, A királynőt megölni nem kell félnetek..:)
Zolotarjov
2023. augusztus 10. 18:09
Na ugye..
remi
2023. augusztus 08. 14:29
"a precíziós tüzérséget illeti, ott a nyugati eszközök a jobbak, jobbak az amerikai műholdak" Érdekes, én legalább annyi vagy inkább jóval több krasnopol találatról látok videót mint excaliburről. A zusák műhódak meg lehet jobbak is, de sokkal több van belőlük, a pentagon/cica 160 műhódjából 100+ van jelenleg banderisztán fölött. De a hírek szerint a fejlettnyugati fölény csökkent ebben is a háború kezdete óta. A switcblade600 állítólag lényegesen jobb a lancetnél, de eddig szinte egyetlen videó sincs ezekkel bevitt találatról, földön fetrengő romról viszont van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!