A pedofília nincs egyedül

2023. augusztus 30. 10:26

Nincs egy egyetemes igazság, hanem sok kicsi igazságocska van – ezt akarja elhitetni veled a posztmodern.

2023. augusztus 30. 10:26
bilincs
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
PestiSrácok.hu

„A sok kicsi igazságocskával akarja eltakarni az egy nagyot, hogy eltérítsen tőle; mert ha az egy igazságot követed az utadon, akkor az életed is rendben lesz. Máskülönben viszont olyan sérült és szétesett lesz, amilyen életek tömkelegét látjuk magunk körül. Miért fontos ez, amikor a pedofíliáról beszélünk? Azért, mert a pedofília kérdésköre minden összetettsége mellett sem önálló ügy, hanem egy tágabb képnek a része. Ez a nagy kép maga a szexualitás, amelyet a nyugati kultúra gyökeresen átértelmezett az elmúlt nagyjából hatvan évben, de nem biztos, hogy jól tette.

Tagadhatatlan, hogy az emberiség (pontosabban a nyugati kultúra és életmód által elborított helyek) soha nem élvezett annyit, mint az elmúlt hatvan évben. Nemcsak szexuális értelemben, hanem minden tekintetben egyre inkább arról szól a számodra berendezett világban az életed, hogy minél többet és minél nagyobbakat élvezz. Ha van élvezet, az jólesik – és gyakran egyre több kell, hogy fenntartsd az élményszintet –, ha viszont nincs élvezet, akkor unatkozol, csalódott vagy, úgy érzed, nem kapsz meg valami olyat, ami neked jár. Hiszen megígérték és ezt ígérik folyamatosan, hogy neked ezt meg kell kapnod. Ilyenre hangolták át a nyugati világ értékrendjét a fogyasztói társadalom kialakításával párhuzamosan, a XX. század második felétől kezdve.

Rövidtávon ez annyira jóleső, hogy nem is szeretnek az emberek elmélyedni a hosszútávú hatásaiban, nehogy bizonyos káros következmények esetleg elvonják a figyelmet a mindennél fontosabb hétköznapi élvezetről. Pedig gyümölcséről ismerszik meg a fa, a folyamatokat az eredményük minősíti.

Amikor az élményhalmozó posztmodern világnak szembejön a valóság önmaga következményei képében, akkor még erősebben kell hazudnia, és az élvezet felé forgatnia az emberek fejét, nehogy már a következmények esetleg a nyilvános kibeszélés és mérlegelés sorsára jussanak.”

Nyitókép: police.hu

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ghelmddfd
2023. augusztus 30. 19:53
Nincs egy egyetemes igazság, hanem sok kicsi igazságocska van – ezt akarja elhitetni veled a posztmodern. --------------------------- Na így van nekem raktarakum, az igazság hangot dúrgerni, olyan bullshit, nem rakem. De he? Ez a faszi keveri a szezont a fazonnal! Hogy jen az ide? Sehogy. A posztmodern az ősmagyar.
MaBaker
2023. augusztus 30. 14:56
"Nincs egy egyetemes igazság, hanem sok kicsi igazságocska van" Akkor most várom a kifejtős válaszokat ebben a témában a libsiktől rasszizmus témában.
voltospultos-2
2023. augusztus 30. 13:43
Roger Waters: Amused to death 1992-ben már látta a folyamatot.
augustus2-0
2023. augusztus 30. 13:00
Pedig az emberi szexualitás lényegét II. János Pál pápa gyönyörűen elmondja A test teológiája című írásában. Könnyebben emészthető formában Christopher West.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!