Szobrot akart lopni a VIII. kerületi plébániáról a tolvaj, de elejtette és összetörte azt

2023. július 06. 12:19

Fa léccel feszítette be a plébánia kapuját és így jutott be az előtérbe.

2023. július 06. 12:19
null

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy harmincas éveiben járó férfival szemben, aki egy józsefvárosi plébániából akart ellopni egy szobrot, azt azonban elejtette és összetörte – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 19-én, este egy VIII. kerületi plébánia kapuját egy fa léccel befeszítette és így bejutott az előtérbe. Itt a férfi el akarta lopni az előtérben elhelyezett szobrot, ezért a talapzatáról megpróbálta leemelni. 

 

A tolvaj azonban a szobrot elejtette, amely így összetört. Az elkövető több mint 140 ezer forint kárt okozott.

 

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfit lopás bűntettének kísérletével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság vele szemben – tárgyalás mellőzésével– közérdekű munkát szabjon ki. A rendőrség által a bűnügyi helyszínelés során készített fotókon a plébánia ajtaja, illetve a széttört szobornak a plébánia lépcsőjén maradt maradványai láthatók.

Nyitókép: Ügyészség

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. július 06. 13:32
Szemét bűnpártoló banda ez az ügyészség, ilyen egy keresztény ország.
petya-806
2023. július 06. 13:19
- Miért zárták be, Mr. Higgins? - Csendháborítás miatt. Öt évre! - Az hogy lehet? - Mikor kimásztam az ablakon, leejtettem egy tükröt, és a csörömpölésre összeszaladtak a lakók. Ezért a csendháborításért kaptam az öt évet. (Rejtő Jenő: Bradley Tamás visszaüt - részlet)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 06. 12:24
izstebem hát kelet othunra a madona imádkozsni hozá akor is amiko a temblom bevan zárva
5m007h 0p3ra70r
2023. július 06. 12:24
Közeledünk a nyugathoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!