Szilágyi Áron: Minden egyes világbajnokságon azt éreztem, hogy meg tudjuk csinálni

2023. július 28. 22:51

A háromszoros olimpiai bajnok beszélt a győztes stratégiáról is.

2023. július 28. 22:51
SZILÁGYI Áron

Tizenhat éve várunk erre a csapataranyra – mondta a milánói vívó-világbajnokságon aratott pénteki győzelem után Szilágyi Áron, aki 17 évesen tagja volt a 2007-ben világbajnok kardválogatottnak is.

Én minden egyes világbajnokságon azt éreztem, hogy meg tudjuk csinálni.

Volt, hogy kicsi hiányzott, egy tus, volt, hogy messze voltunk a döntőtől is, hogy megvertek minket a döntőben, hogy bronzérmesek lettünk. Az utóbbi hat évben rendre a legjobbak között végeztünk, és én biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb ki kell jönnie a lépésnek, lesz majd olyan nap, amikor Szatyi is, Csanád is meg én is jól vívunk, és ez elég lesz. Örülök, hogy ki tudtuk várni, hogy ez összejöjjön” – nyilatkozott az MTI-nek a háromszoros olimpiai bajnok.

A győztes stratégia

Csütörtökön, amikor a törökök elleni nyolcaddöntőt csak nagy küzdelemben tudták megnyerni, azt mondta, a kétnapos lebonyolításban az a lényeg, hogy az első napot „túléljék”. „Tegnap este a vacsora után keretedzőnk, Decsi András kihívott minket és elmondta, hogy az a teljesítmény, amit a törökök ellen nyújtottunk biztosan nem lesz elég már a japánok ellen sem. Azt mondta, határozottnak kell lennünk, meg kell mernünk csinálni az akciókat, dominálni kell, és hogy higgyük el,

mi jobb csapat vagyunk mindenkinél, ezt pedig érvényesíteni fogjuk a mai folyamán. És mi ezt elhittük”

– folytatta.

Az ezt megelőzően sorozatban négyszer vb-győztes dél-koreaiak elleni döntőre rátérve elárulta: azt kérte a társaitól, ne azzal foglalkozzanak, hány döntőt vívtak a riválissal, és hogy azok hogyan alakultak, hanem hogy vívjanak ugyanúgy, mint a japánok elleni negyeddöntőben, melyet délelőtt húsz tus különbséggel nyertek meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dekoninck-2
2023. július 29. 09:17
Mondja a libsi: Aha, nyertünk? Akkor mégse Londonban történik a legtöbb késelés?
Héja
2023. július 29. 08:28
Átigazítva: "A magyar kard újra szép lesz, Méltó régi hírnevéhez."
hoci74
2023. július 29. 05:09
Mindeközben a védett állat az ukrán vívó automatikusan kijut az olimpiára. Mert csak! Lehet kardot sem kell a kezébe fogni ...lesz abból még olimpiai bajnok is! https://index.hu/sport/2023/07/28/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vivas-vivo-vilagbajnoksag-ukrajna-olga-harlan-kizaras-olimpiai-kvota-parizs-2024/
anegy_
2023. július 29. 02:56
Nagyon, de nagyon kellett ez a csapatgyőzelem! Gratulálok, izgalmas nagy csata volt a világ legjobb kardvívóit legyőzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!