Kiderült, mennyire lehet népszerű a Balaton idén nyáron

2023. július 06. 09:27

Szakértő cáfolta meg a korábbi híreket.

2023. július 06. 09:27
null

Az Index csütörtökön egy terjedelmes cikket közölt a Balaton idei látogatottságának statisztikai számairól. A lapnak korábban nyilatkozó Flesch Tamás szerint harminc, de akár negyven százalékkal is kevesebb vendég fordult meg idén a magyar tengernél. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a számokat illetően a szövetség saját adataira hivatkozott.

Az Index megkérdezte a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökét, Guller Zoltánt is ugyanerről, aki szerint a Flesch Tamás által említett számok igen messze állnak a valóságtól. Guller úgy véli:  az év első hat hónapjában elenyésző, körülbelül

2 százalékos visszaesés történhetett a vendégforgalomban, amely messze elmarad a szövetség 30-40 százalékos számaitól. 

Meglátása szerint Flesch Tamás senkit sem akart megtéveszteni, csupán szervezetének olyan szűk rálátása van a szektorra, ami jelentős torzításokhoz vezet az általuk közölt számokban. „A Balatonnál a szövetségnek csupán 85 szálloda a tagja, összesen 7553 szobával, miközben 210 szálloda 13 400 szobával található itt, és akkor még nem beszéltünk arról a 13 ezer kisebb magán- és egyéb szálláshelyről a maga 22 ezer szobájával, amelyre a szövetségnek semmi rálátása sincs” – nyilatkozta az MTÜ elnöke, hozzátéve, hogy ezzel a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége torz képet fest a hazai turizmus helyzetéről. 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. július 06. 13:15
A tipikus 80-as évekbeli németekre specializálódott vendéglátosok kénytelenek lettek a magyarokkal is beérni, mert a német újraegyesítés miatt jelentősen csökkent a vendégek száma. De azért a 90-es években több olyan helyen is voltunk, ahol konkrétan nem tartottak magyar nyelvű étlapot. Aztán elérhető lett Horvátország, és a vendéglátósok meg csak kapkodták a fejüket, hogy akkor most mi van. Aztán lett pár jó éve a Balatonnak, kicsit észhez tértek. De bő 10 éve olyan hype meg hozsánna jön a médiából, hogy megint nagyon divatos lett. És a vendéglátósok ismét tudnak arcpirító árakon kaszálni, és azt is csinálják. Mi meg tavaly Krétán röhögtünk az egész vergődésen. Ja, 4 család, összesen 19 fő nyaralása kb ugyanannyiba került mint a Balatonnál. Pedig egy városban közvetlenül a parton volt a szállásunk. Persze, klassz a Balcsi, de egész más.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 06. 12:48
a matyar durisztikai ügynögséget mán nem a ráhelke vezeti?
solnes-2
2023. július 06. 11:56
Sok hülyeséget írogatnak egyesek.
olajfa1
2023. július 06. 11:08
Ahogyan elnézem a "teleptíett lakókocsikat" a balatoni kempingekben... MINDENKI VISSZAJÖTT!!! sokan már március elején itt voltak!... ma meg már mindenki itt van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!