Búcsút kell vennünk a Kádár-rendszerből örökölt reflexeinktől

2023. július 06. 17:38

Az állam és a közösség ügyeiért elkötelezett magántőke együtt több nemzeti érték megőrzésére és gyarapításra képes, mint egymás nélkül.

2023. július 06. 17:38
Lázár János
Lázár János
Lázár János
Facebook

„Búcsút kell vennünk a Kádár-rendszerből örökölt reflexeinktől és attól a makacs beidegződésünktől, hogy minden közérdekű feladatot az államnak egyedül kell elvégeznie.

Az örökségvédelembe fektetett magántőke esély, nem veszély. Az ok egyszerű: az állam és a közösség ügyeiért elkötelezett magántőke együtt több nemzeti érték megőrzésére és gyarapításra képes, mint egymás nélkül.”

 

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizokkentido
2023. július 07. 08:38
"Búcsút kell vennünk a Kádár-rendszerből örökölt reflexeinktől." A szerző nevével kissé humoros ez a mondat. Az élet a legnagyobb humorista.
gekk
2023. július 07. 08:18
Ja. Csak az a magántőke igencsak közpénzből született. Ill. ma is az tartja el. Szóval a közpénzt egyszerűen odaadják, hogy közpénzjellegét elveszítve legyen magántőke. Amúgy annyitiséramennyijevan jani még most is kádárt emlegeti? Miért?
Ez D-dúr és e-moll
2023. július 07. 03:37
Ugye, az megvan, hogy Lázár itt arról beszél, hogy állami tulajdonú, örökségvédelmi védettségű kastélyokat, kúriákat stb.-ket akar a kormány magánkézbe (értsd: vállalkozók, befektetők kezébe) adni?
Egyszeriember
2023. július 06. 17:41
"Búcsút kell vennünk a Kádár-rendszerből örökölt reflexeinktől" Onnantól beszélhetünk majd igazi rendszerváltozásról, amikor ez bekövetkezik. De elég sokaknak vannak onnan örökölt vagy átvett beidegződéseik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!