Novák Katalin Szilágyi Áronnal edzett

2023. június 13. 17:41

A köztársasági elnök Nemzetközi Fair Play Díjra jelöli Szilágyi Áron többszörös olimpiai bajnok kardvívót.

2023. június 13. 17:41
null

Novák Katalin köztársasági elnök Nemzetközi Fair Play Díjra jelöli Szilágyi Áron többszörös olimpiai bajnok kardvívót, akivel kedden együtt edzett a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A köztársasági elnök a jelölésről kedden személyesen tájékoztatta Szilágyi Áront. Az államfő felhívta a figyelmet Szilágyi Áron - a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Kardvívó Világkupa idei márciusi döntőjében tett példaértékű cselekedetére és elmondta: úgy ítéli meg, Magyarországon sokan egyetértenek abban, hogy büszkék lehetünk a többszörös olimpikonra, világbajnokra, sportolóra, aki példakép a gyerekeknek, felnőtteknek. Egy olyan ember, aki megmutatja, hogyan kell sportszerűen viselkedni a sportban, a közéletben, a mindennapokban egyaránt – tette hozzá.

Szilágy Áron elmondta: büszkévé teszi a jelölés, s igyekszik olyan életet élni, amely méltóvá teszi erre a jövőben is. Mint mondta, értékrendjében a fair play előkelő helyen szerepel, fontos számára, hogy jó példát mutasson a fiataloknak a sportban, a vívóteremben és a közéletben is. Szilágyi Áron a márciusi eseményt felidézve kijelentette, hogy az a cselekedete teljesen ösztönös volt.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. június 14. 04:11
Nem kellene a köztársasági elnöki intézményből MILF magazint csinálni!
kozmosz
2023. június 14. 00:18
Hát csak vigyázzon a búbjára, lehogy leeresszen.
fatman
2023. június 13. 21:36
10-20 évvel és 10-20 kilóval ezelőtt én is szúrtam volna... :)))
akkor ki
2023. június 13. 20:19
Megeszem ezt a cukiságot. Imámod Elnök Asszony! Sok sikert mindenhez!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!