Nem sokon múlt a tragédia: apát és fiát élesztették újra a mentők

2023. június 15. 15:38

A felgyülemlett ammónia okozott bajt.

2023. június 15. 15:38
null

Egy apát és egy fiát élesztetek újra a mentők – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy korábban emésztőgödörként használt árokba mászott le tegnap délután az a 40 év körüli férfi, akit hiába szólított meg többször édesapja, nem reagált

A 70 év körüli apa ekkor fia után mászott, pár perc múlva azonban már ő sem válaszolt feleségének, ezért az asszony rögtön mentőt hívott. Mentésirányító rögtön több egységet, köztük mentőhelikoptert is a helyszínre riasztott, miközben nyugtatni próbálta rémült asszonyt.

Az Országos Mentőszolgálat azt írta,

amikor a tűzoltók helyszínre értek és kimentették a két sérültet, már egyikük sem lélegzett.

A tűzoltók megkezdték az újraélesztést, amit kiérkező mentők perceken belül emelt szinten folytattak. Ellátás közben a tűzoltók műszerei hangos csipogással jelezték, hogy ammónia gáz okozta a bajt.

„A mellkasi nyomások sikerre vezettek és az édesapát végül földi, fiát légi úton, szállíthatták stabil állapotban kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk” – zárta bejegyzését a mentőszolgálat. 

***

Most akkor mennyi idő alatt ér ki a mentő? Megkérdeztük Győrfi Pált, itt a válasza

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szerint hamis állítások jelentek meg a mentőkről a sajtóban.

 

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. június 15. 22:43
Apa és fia új közös születésnapja ! Isten áldja őket még sokáig.
need-info
2023. június 15. 16:24
Vannak még jó hírek a sok rossz mellett.
polnemkor
2023. június 15. 16:05
Dicsőség az életmentőknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!