Böszörményi-Nagy Gergely: Nívós nemzetközi mezőny a MOME rektori pályázatán

2023. június 21. 08:18

„Egy nyílt, nemzetközi pályázat széles körben növeli az egyetem ismertségét, presztízsét” – hangsúlyozta az alapítványi elnök.

2023. június 21. 08:18
null

Interjút közölt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Böszörményi-Nagy Gergellyel, a MOME alapítványi elnökévell, aki az elmúlt időszak legfontosabb mérföldköveiről, a nyílt nemzetközi rektori pályázat folyamatáról és eredményeiről, valamint a közeljövő terveiről is beszámolt.

A beszélgetés során többek között érintették, hogy a MOME idén év elején nyílt, nemzetközi pályázatot írt ki az egyetem rektori pozíciójára. Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség az új típusú pályázatra az alapítványi elnök azt válaszolta, a jelenlegi rektori ciklus 2024-ben véget ér, és mivel „a MOME a művészeti és design egyetemek nemzetközi élmezőnyébe tart,

és segít érdemben bővíteni a szakmai kapcsolatrendszerünket”.

Ezután Böszörményi-Nagy hozzátette, hogy nem utolsó sorban szerette volna, „ha a MOME polgárainak megadatik az a külső megerősítés, visszaigazolás, hogy a világ különböző pontjairól, komoly szakemberek versengenek az egyetem vezetéséért”.

Kitértek arra is, hogy idén júniusban más fontos események és bejelentések is várhatók az egyetem háza táján. Ezek közül a MOME alapítványi elnöke kiemelte a friss diplomásaink köszöntését, a június végi diplomaosztó ünnepséget. „Tavaly óta olyan, nemzetközi szinten elismert vendégek köszöntik alap- és mesterszakjaink végzőseit,

– hangzott el.

Tavalyi alapszakos diplomaosztónkon Byung-Chul Han, hazánkban is széles körben ismert és népszerű dél-koreai filozófus; mesterszakos ünnepségünkön Gorden Wagener világhírű járműtervező, a Mercedes-Benz vezető designere köszöntötte a hallgatóinkat. Idén sem adjuk alább – hangsúlyozta Böszörményi-Nagy.

Hátrányos helyzetű tehetségeket karolnak fel a jövőben

Majd ismertette, hogy korszakos jelentőségű program meghirdetése előtt állnak. Az interjúból kiderült, hogy új programjuk 

kifejezetten a fővárostól távol élő, hátrányos helyzetű tehetségek felkarolásáról szól majd.

„Közel egy éve dolgozunk a programon, izgalmas és felemelő munka lesz. Személyesen úgy tekintek rá, mint az egyetemi szerepvállalásom legfontosabb kezdeményezésére, ám a részletekről majd június végén, a hivatalos sajtóeseményen” – mondta el Böszörményi-Nagy Gergely.

Nyitókép: BNG Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 21. 16:32
BNG apádat, anyádat ismerem! Csak mindig az ő útjukat kövesd!
lofejazagyban
2023. június 21. 11:34
ez a csávó egyetemi rektorokról dönt, és nem érzi, hogy ez mekkora gáz.
Diktátor1
2023. június 21. 09:53
"a MOME a művészeti és design egyetemek nemzetközi élmezőnyébe tart" Azért hívnak Drag queent és LMBTQ Dj-t a bulijukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!