Karácsony Gergely bekeményít: nem megy el az atlétikai vb megnyitójára, ha a kormány „nem tartja a szavát”

2023. június 19. 21:25

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester részvétele is erősen kétséges.

2023. június 19. 21:25
null

Karácsony Gergely az ATV híradójánknak azt mondta: az atlétikai vb nyilvánosságát arra fogják felhasználni, hogy elmondják, a kormány nem tartotta be a szavát. „A kormány a beígért 50 milliárd forintból eddig csak 23-at fizetett ki” – emlékeztetett a főpolgármester.

„Félúton leálltunk, és ezt nagyon erősen nehezményezzük,

– nyilatkozta Karácsony.

Baranyi Krisztina részvétele is kétséges

A főpolgármester ezután hozzátette, a másik oldalól nem teljesültek a vállalások. Mint mondta, ha a kormány szeretné, hogy a főpolgármester és a IX. kerület polgármestere ott legyen a megnyitón augusztusban, és az ünnepség az egész világ előtt is sikeres legyen, akkor be kell tartaniuk a megállapodást.

– ismertette.

„Mi nem tudunk mást tenni, mint azt a nyilvánosságot, amit az atlétikai világbajnokság Magyarországra fog vonzani, ezt felhasználjuk arra, hogy elmondjuk: a kormány nem tartotta a szavát a beruházás kapcsán” – fogalmazott a híradó stábjának a főpolgármester.

A kormány és Budapest vezetése 2019 végén kötött alkut egymással arról, hogy a főváros támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését, cserébe a kormány vállalja, hogy 50 milliárd forinttal kiegészíti az Egészséges Budapest programot. A kormány azonban csak 23 milliárdot fizetett ki. 
Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: ez részben azért történt, mert nagyon sok kerület a megkapott pénzeket nem tudta elkölteni a covid-járvány idején – írta az atv.hu.

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurkista
2023. június 22. 15:09
Paradicsomszezon lesz, gyere csak tüncikézni Geli ! A Degesz Gabi tojásban utazott !
Timeslot
2023. június 21. 12:46
Nagyon fog onnan hiányozni az az ápolatlan ruvnya meg az ostoba Gelgő
confitür
2023. június 20. 19:23
EGYIKÜK SEM FOG HIÁNYOZNI,SENKINEK.
KBA98
2023. június 20. 16:55
Nem megy el? És ki fogja hiányolni? Egy horpadt mellű senkiházi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!