Megkönnyíti a kormány vendégmunkások hazai alkalmazását

2023. május 19. 09:05

Kivételes elbírálás alá esnek a harmadik országbeli állampolgárok a Budapest–Belgrád vasútvonal felújításánál és a paksi bővítésnél is.

2023. május 19. 09:05
null

Megkönnyíti a kormány a vendégmunkások alkalmazását a nagyberuházásoknál – írta meg a Világgazdaság. Mint ahogy arról a portál is beszámolt, a Magyar Közlönyből az derült ki, hogy kivételes elbírálás alá esnek a harmadik országbeli állampolgárok a Budapest–Belgrád vasútvonal felújításánál és a paksi bővítésnél is.

A kormányrendelet a veszélyhelyzet ideje alatt a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására vonatkozó különleges szabályokról szóló 320/2022. (VIII. 18.) kormányrendeletet módosítja.

A jogszabály szerint a kormányhivatal nem működik közre szakhatóságként az összevont kérelmezési eljárásban a Paks II. beruházással, illetve a Budapest–Belgrád vasútvonal felújításával összefüggésben, helyette a fővállalkozót és az alvállalkozót kell kiemelt foglalkoztatónak tekinteni.

A kormányrendelet arról is rendelkezik, hogy a két beruházás esetén a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon történő foglalkoztatásához nincs szükség külön engedélyre.

Nyitókép: Facebook/MÁV

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 19. 15:52
Mindent, bármit a munkaerőért, csak pénzbe ne kerüljön!
LancelotDuLac
2023. május 19. 15:42
"Megkönnyíti a kormány vendégmunkások hazai alkalmazását" Éljenek a migráncsok, akik elveszik a magyar ember munkáját !!!!!!!!!! A magyarok meg, járnak át Romániába dolgozni XDDDDDDDD
NERbot
2023. május 19. 12:47
Helyesen teszi a kormány, hogy minden eszközzel akadályozza a bevándorlók beözönlését a magyar munkaerőpiacra.
Jason Bourne
2023. május 19. 12:25
Ennek azért nem örülök... majd itt felejtik magukat, mint a németeknél a törökök. Megtelt az ország, nincs hely új gyáraknak, tudomásul kell venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!