Ezt a filmet nézzük a legtöbben Suhajda Szilárd tragédiája óta

2023. május 31. 14:10

A streamingszokásainkra is nagy hatással volt a magyar hegymászó története.

2023. május 31. 14:10
null

Suhajda Szilárd tragédiája miatt olyan emberek is elkezdtek foglalkozni a hegymászással, akik egyébként nem követik rendszeresen a magashegyi mászás világát – írta meg a Világgazdaság.

A Just Watch nevű oldal minden héten összeállítást készít arról, hogy az előző héten a nagy streamingplatformok (többek között a Netflix, Amazon Prime, Disney) összesített adatai alapján melyek voltak a legnézettebb filmek, és sorozatok.

A múlt hét kimutatása érdekes jelenséget mutatott ki.

Hazánkban a múlt héten (május 22. és 28. között) a 2015-ös Everest című filmet tekintették meg a legtöbben.

***

Nyitókép: ROBIN UTRECHT / ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE / ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE VIA AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2023. június 01. 05:04
Én pont ekkor néztem. Nem Szilárd miatt. Nagyon jó film.
Zsolakomarom
2023. május 31. 20:03
kapora jott a fityesznek h elpatkolt szegeny mert addig se kellett a rottyon levo gazdasagrol azt hazudni, hogy hasogat mint gepallat + a politikai elszigeteltsegru se kellett azt hazudni hogy a BEKApart miatt van
Unknown
2023. május 31. 19:46
Sok hülye..
grrrgo
2023. május 31. 16:55
Ha már az Everest c. filmről van szó, legalább a film tanulságát megírhatta volna valaki, nem csak bulvár jelleggel megemlíteni. Nekem az jött le belőle, hogy rohadtul keménynek kell lenni magaddal nem csak fizikálisan, tehát ott vagy a csúcstól 50 méterre és azt kell mondanod magadnak, hogy ennyi időt adtam a felfelé útra most már lefelé kell mennem! Nincs olyan, hogy "Csak még öt percet maradok!", "Csak még 50 lépés!" Szerintem ezért is halnak meg ennyien ott. Éveket készülnek, sok tízezer dollárt áldoznak rá, és az út 99,9%-nál azt mondani, hogy "Ez most nem sikerült!" Ehhez baromi nagy belső erő, alázat és bölcsesség kell. (A második bölcsesség a filmből, hogy "Sok bába közt elvész a gyerek!" De ez csak az filmbéli mászásra értelmezhető.) Mindannyian sajnáljuk Szilárdot! (Remélem!) De a többségünk úgy érzi, hogy túl vállalta magát. Ha szabad véleményt írnom (0% hegymászó tapasztalattal). Biztos többször vágtam volna neki a csúcsnak: 1. hagyományosan, 2. oxigén nélkül 3. oxigén és serpák nélkül. Egyszerűen nincs olyan, hogy könnyű mászás 8848 méteren! Nem lehet máshol gyakorlatot szerezni (K2-n se), hiába egyre jobb technikai eszközök vannak. A véletlent nem lehet kivonni az egyenletből (időjárás, hőmérséklet, lavinák, omlás, stb). Szerintem a Mount Everestre gyakorolni csak a Mount Everesten lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!