Orbán Viktor gratulált Szlovákia magyar miniszterelnökének

2023. május 16. 21:10

A leköszönő kormányfőnek pedig megköszönte az eddigi együttműködést.

2023. május 16. 21:10
null

Orbán Viktor miniszterelnök kedden levélben gratulált Szlovákia új kormányfőjének, Ódor Lajosnak. 

„Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni" – írta Orbán. Továbbá együttműködéséről biztosította szlovákiai magyar kollégáját, közölte Havas Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar miniszterelnök a leköszönő kormányfőnek is üzent. 

Eduard Hegernek megköszönte a két ország közötti eddigi konstruktív együttműködést.

„Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie. Kormányom a továbbiakban is elkötelezett marad a hagyományosan erős magyar-szlovák kötelék fejlesztése, valamint a visegrádi négyek közötti együttműködés megerősítése mellett” – írta levelében.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 17. 12:28
A vétótlan köpcös geci csicska alaposan alányalt a magyargyűlölő tót vircsaft soros pénzen vett szlovmagyar vezérének, leszarva a benessel, nyelvtörvénnyel, állampolgársági törvénnyel, közigazgatási törvénnyel megnyomoritott felvidéki magyarokat. Aljas, sunyi csicska az orbán, azt kell figyelni, amit csinál, nem azt, amit hazudozik.
sztyepuska
2023. május 17. 11:06
Tisztességes gesztus.
Armageddon
2023. május 17. 10:31
Még a vérfidióták is lapítanak:) Nem dűl a lájk a gazdi posztja alatt. Egy jó kis orosz/ukrán vérfürdőre bezzeg tolták ezerrel.
-Zsolt-
2023. május 17. 00:47
Na, akkor már nem kell Fico-t visszasírni! Itt van ez a derék magyar miniszterelnök és pénzügyminiszter Szlovákiában + az EU nyújtotta határmentesség és egyéb előnyök! Már csak az eurót kell nálunk is bevezetni (vagy a forintot Szlovákiában), és gyakorlatilag a két ország magyar vezetés alatt újra egyesül. Már viszem is a turult és a Horthy szobrot Pozsonyba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!