Visszakapcsolták a Lengyel Intézetben az áramot, kiderült, ki volt a felelős

2023. május 09. 08:58

Bocsánatkérést azonban nem kaptak.

2023. május 09. 08:58
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a filmfesztivál kellős közepén kapcsolták le az áramot a Lengyel Intézetnél, annak ellenére, hogy egy aláírt, 2023. január 26-án kötött szerződéssel rendelkeztek. Mint írták, az e.on többszörös kérés dacára sem jelentette be az intézetet, az Elmű pedig nem fogadta el a postai és elektronikus úton továbbított szerződést

Végül hétfő délután visszakapcsolták az áramot az intézet épületében. 

„Hála Istennek az igaz barátaink között olyan személyek is vannak, akiknek

sikerült elérni, hogy az E.ON Energiamegoldások Kft. elismerje, hogy igenis rendelkezünk érvényes szerződéssel az elektromos energia vásárlására és alaptalanul fosztottak meg minket az áramtól”

– írták Facebook-bejegyzésükben. Hozzátették ugyanakkor, hogy azt nem tudták meg, az E.ON Energiamegoldások Kft. miért nem jelentette be az Elműnél a január 26-án kötött szerződésüket. „Bocsánatkérést sem hallottunk, amiért ellehetetlenítették a munkánkat, méghozzá a filmfesztivál közepén” – írták.

Az intézet köszönetet mondott a segítségért az Energiaügyi Minisztérium képviselőinek, valamint a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium, az Ambasada Węgier / Varsói Magyar Nagykövetség és a Lengyel Nagykövetség Budapesten - Ambasada RP w Budapeszcie munkatársinak, és a Budapesti Operettszínháznak!

Nyitóképen: a Lengyel Intézet kiállítóterme. Fotó: Facebook

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. május 09. 15:03
A Zorbáni Pártállami Diktatúrában egyes nagy szolgáltatók nem úgy viselkednek, mint a szerződő felek egyike ( a másik fél a fogyasztó), hanem úgy, mint állam az államban. Nagyon soxor olvashattunk már olyat, hogy előbb kapcsolják le az áramot, mielőtt - a törvényeknek megfelelően - figyelmeztetnének, vagy mielőtt tisztáznák, miért is nem jelent meg a (többségében) befizetett havidij a számlájukon. Már olyan eset is előfordult, hogy túlfizetés esetén kapcsolták le a szolgáltatást. Mert a fogyasztó, - látva a túlfizetését- egy havi számlát nem fizetett be.
cutcopy
2023. május 09. 13:46
Megint a németek szívatták a lengyeleket..
Namond
2023. május 09. 12:57
Mit mond a GVH?
nempolitizálok
2023. május 09. 12:48
Nem tetszett a németnek a lengyel filmszemle. nem volt szivárványos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!