A filmfesztivál kellős közepén kapcsolták le az áramot a Lengyel Intézetnél

2023. május 08. 09:04

Bürokratikus buktató miatt került nehéz helyzetbe a Lengyel Intézet.

2023. május 08. 09:04
null

A Lengyel Intézet munkatársai kénytelenek voltak bezárni, miután a Lengyel Filmtavasz kellős közepén lekapcsolták náluk az áramot. Facebook-bejegyzésükben azt írják:

„Egy aláírt, 2023. január 26-án kötött szerződéssel rendelkezünk, amely teljes ellátás alapú, villamosenergia-vásárlásról szól. Ennek ellenére május 4-én, a filmfesztiválunk kellős közepén, az Elmű kikapcsolta nekünk az áramot. Miért?

Mivel az e.on többszörös kérésünk dacára nem volt szíves bejelenteni minket, tőlünk pedig az Elmű nem fogadta el a postai és elektronikus úton továbbított szerződést”.

Az intézet a bejegyzésben azt is írja, hogy hetek óta próbálták minden elérhető módon megoldani az ügyet, sikertelenül, így áram nélkül maradtak. „Csakis a nagyszerű szomszédjainknak hála vészeltük át a Lengyel Filmtavasz utolsó két napját” – írták.

„Most azonban kénytelenek vagyunk bezárni a Lengyel Intézetet. Ha valaki tud segítséget nyújtani abban, hogy mielőbb helyre álljon a kultúrdiplomáciai tevékenységünk, kérjük, jelezze nekünk. Nemcsak a lengyel-magyar barátság kedvéért, de az alapvető emberi értékek védelmében is” – zárták bejegyzésüket.

Nyitókép: Lengyel Intézet Facebook-oldal

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2023. május 08. 11:53
"Egy aláírt, 2023. január 26-án kötött szerződéssel rendelkezünk, amely teljes ellátás alapú, villamosenergia-vásárlásról szól. Ennek ellenére május 4-én, a filmfesztiválunk kellős közepén, az Elmű kikapcsolta nekünk az áramot. Miért?" Bocsika, de ez az áram a véres orosz olajból és uránból van, és nem akarunk titeket, hülyegyerekeket ezzel megsérteni. Tekerjetek dinamót. Amúgy amikor az oroszok iskoláját, és intézményeit varsóban elvettétek, ti sem sokat indokoltatok, csak mondtátok, einstand. Lengyelnek lenni ma már nagyobb szégyen, mint ukránnak lenni.
Türelem
2023. május 08. 10:55
Tartósan be kell zárni....a háborús uszítóknak nincs helye Magyarországon. Ugye köztudott, hogy Varsó nyomja ezerrel, hogy az orosz nukleáris fűtőelemek behozatalát is meg kell tiltani. Áramhiány miatt egy kultúrintézet bezárhat, de a kórházak, az intenzív osztályok nem maradhatnak áram nélkül, márpedig a lengyelek ezt szeretnék.
ihavrilla
2023. május 08. 10:06
Nem érthető. Január óta aláírt szerződés? csak az egyik fél írta alá? akkor az még nem szerződés. És 3 hónapig mit csináltak? Egy iratot el lehet küldeni tértivevényesen, ajánlottan a postával. Itt inkább trehányság, nem fizetés lehet.
Reszelő Aladár
2023. május 08. 09:55
Gondolom ez is Putyler volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!