Letartóztatásban marad a belgrádihoz hasonló vérengzésre készülő miskolci fiatal

2023. május 05. 13:00

A 17 éves gyanúsított a bíróság döntése értelmében lehet., hogy augusztusig javítóintézetben marad. A döntés még nem jogerős.

2023. május 05. 13:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Ismert, a szerdai belgrádi tragédiához hasonló  iskolai lövöldözésre készült  az a miskolci fiatal, akit április elején fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei.

A rendőrség akkori közleménye szerint a magyar hatóságokat az Interpol Irodája értesítette 2023. március 29-én arról, hogy az egyik külföldi társhatóság egy közösségi online oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, ami egy magyarországi felhasználóhoz köthető.

A 17 éves miskolci fiút hamar beazonosították, a felderítés során pedig kiderült az is,

a tinédzser több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog.

A fiatalt a TEK műveleti egysége március 30-án este fogta el miskolci otthonában, majd gyanúsítottként hallgatták ki emberölés előkészülete miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közlése szerint a fiú a kihallgatásán tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, nem akart senkit sem megölni, és fegyvert sem akart szerezni. Saját maga közölte, hogy pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései. A fiatal édesanyja is azt nyilatkozta, hogy fia senkit sem bántott volna. 

A Miskolci Járásbíróság április elején egy hónapra rendelte el a fiatal letartóztatását, amelynek helyszínéül egy javítóintézetet jelölt ki. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a fiatalkorú gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné tárgyi bizonyítási eszköz, elektronikus adat megsemmisítésével, elrejtésével, esetleg szabadlábon lévő társaival összebeszélne, őket az eljárásról tájékoztatná. Emellett fennáll annak a veszélye is, hogy a cselekményt folytatná, vagy az előkészített bűncselekményt véghez vinné. 

A Miskolci Törvényszék mostani megkeresésünkre közölte: 

A Miskolci Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak

a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. augusztus 2-ig meghosszabbította.

A bíróság végzése ugyanakkor még nem végleges – tette hozzá a törvényszék. 

Sajtóinformációk szerint a fiatal letartóztatása után pár nappal öngyilkosságot kísérelt meg a javítóintézetben.

Nyitókép: A fiatal elfogásának pillanatai (Fotó:police.hu) 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacikuki007
2023. május 05. 15:52
Jaj, tudjuk... "Nem is gondoltuk róla, hát olyan rendes gyerek, mindig köszön a szomszéd néninek/szereti az anyukáját/stb." bullshit.
zsolti123
2023. május 05. 14:07
Szép új világ: Lövöldözős játékok, Tik-tok öngyilkosságra ösztönzés, thrillerek megfűszerezve kábszerrel, genderezéssel
need-info
2023. május 05. 13:29
Időben lekapcsolták a TEK-esek, különben ilyen hír lenne most, mint Szerbiában. Ezt a tetvet el kell zárni az emberektől.
qasimodo
2023. május 05. 13:26
Az ilyen hülyegyereket ütni kell. Akár még a mentőben is. Utána kőfejtő. 20 év, heti hét nap. Három műszak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!