„Magyarország autonómiaterveivel folyamatosan időzített bombát jelent” – állítja egy szlovák bizottság

2023. május 19. 10:19

A magyar nemzetiségű miniszterelnök kinevezése komoly kockázatot jelent a Szlovák-Magyar Kapcsolatok Szakértői Bizottság szerint.

2023. május 19. 10:19
null

Hlavné Správy szlovák lap arról számolt be, hogy a Szlovák-Magyar Kapcsolatok Szakértői Bizottsága nyilatkozatot adott ki az ügyvezető kormány kinevezésével kapcsolatban. Szerintük a magyar miniszterelnök kinevezése céltudatos politikai terv, amely akár a Szlovák Köztársaság szuverenitásának gyengüléséhez vezethet.

A közleményben azt írták:

„Ódor Lajos, a Szlovák Köztársaság magyar nemzetiségű állampolgárának kinevezése a Szlovák Köztársaság ún. ügyvivő kormányának miniszterelnökévé az arrogancia csúcsa és a Szlovák Köztársaság köztársasági elnökének alattomos támadása a szlovák nemzet ellen!”

A bizottság úgy véli, Magyarország autonómiaterveivel folyamatosan időzített bombát jelent.

A bizottság nyilatkozatában kijelenti, szándékosan készíti elő a magyar kisebbség autonómiáját, különösen Romániában és Szlovákiában, amelynek egyik koordinátora a magyar parlament autonómia albizottsága. Szerintük a Magyarországgal szomszédos államok vezetői ezért nem nevezhetnek ki magyar politikust vezető pozícióba. 

Nyitókép: Wikipedia, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium fotója

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. május 19. 15:29
Fél az, akinek vaj van a füle mögött. Ezek szerint a környező országok némelyikében érzik azt, hogy az ő hazájuk területileg hagy némi kívánnivalót legitimitás szempontjából. Tulajdonképpen be vannak sz.rva. Pedig Magyarország nem követeli vissza földjeit. Az autonómia viszont egy más, akár kibékítő, megnyugtató dolog volna a magyar kisebbség számára. Nem köpködnék őket és ezáltal hazánkat sem sértegetnék rendszeresen. Miért ilyen problémás ügy ez?!
Hohokam
2023. május 19. 15:25
Na, ezért a nemkicsit nemzetiségi alapon diszkrimináló véleményért vajon mennyire fog jajongani a ZEU?
Akitlosz
2023. május 19. 14:26
"A bizottság úgy véli, Magyarország autonómiaterveivel folyamatosan időzített bombát jelent." Miért? Indokolás? Ameddig ez nincsen addig eddig ez csak egy alátámasztatlan vélemény.
gacsat
2023. május 19. 14:01
Már a párizsi béke egy időzített bomba volt. A józanabb kortársak látták is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!