Kivonult a Nemzetközi Beruházási Bank Magyarországról

2023. április 19. 15:53

A közleményből az is kiderült, hogy a Bank megkezdte működésének és székhelyének Magyarországról Oroszországba történő áthelyezését.

2023. április 19. 15:53
null

A Nemzetközi Beruházási Bank hivatalos oldalán szerdán megjelent egy közlemény, amelyben leírták, hogy az amerikai szankciók miatt a Bank jelenleg nem végezhet pénzügyi műveleteket.

Majd azzal folytatták, hogy „Magyarország Nemzetközi Beruházási Bankban való tagságának de facto megszűnése miatt az IIB kimerítette a további műveletek alapját budapesti székhelyén és az Európai Unióban.

A Bank ragaszkodik a kötelezettségei teljesítésének politikájához

Hozzátették, hogy „a Bank javasolja Magyarország kormányának, hogy haladéktalanul kezdje meg a 2019. február 5-én kelt »„A Nemzetközi Beruházási Bank és Magyarország kormánya között a Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi székhelyéről szóló megállapodás« felmondását”.

Az oldalon azt is írták, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank ragaszkodik a kötelezettségei teljesítésének politikájához, és minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál az érdekvédelemre.

Nyitókép: Nemzetközi Beruházási Bank Facebook-oldala

***

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 19. 19:24
Mennyibe kerülhetett ez nekünk,sosem tudjuk meg..
Nagy Pál
2023. április 19. 17:29
"Mi az usa 53. tagállama vagyunk?????" Nem, ti az ötödik hadoszlop vagytok!
Obsitos Technikus
2023. április 19. 17:24
Piacgazdaság van, bankok jönnek, bankok mennek.
nempolitizálok
2023. április 19. 17:10
Lecsengenek a libsik és visszajön. Nem sok van már hátra. Ha pedig valaki kémet keres, Pressman környékén nézzen szét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!