Kijelölte ellenfelét a szélsőbalos Auróra – scrutonos rendezvénnyel heccel április elsején

2023. április 01. 14:23

A ballibeláris törzshelynek számító létesítmény közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint a csatlakozna a „Scruton munkássága által ihletett közösségi terekhez”.

2023. április 01. 14:23
null

„Hiába panaszkodnak a józsefvárosiak Pikó András polgármesternél az Auróra kioszkra a tavasztól télig tartó, szabadtéri kocsmázás miatt, úgy tűnik, a balliberális törzshelynek számító létesítmény érinthetetlen” – írta meg februárban a Magyar Nemzet

Mint a portál rámutat: „az Auróra ad otthont számos sorosista szervezetnek, mint a Budapest Pride vagy a Közélet Iskolája, és itt indult a Jámbor András által alapított szélsőbaloldali Mérce.hu is”.

Kijelölte „ellenfelét” a szélsőbalos találkozóhely

„Kedves vendégeink, barátaink, támogatóink! Mi is csatlakozunk a Scruton munkássága által ihletett közösségi terekhez, szellemi műhelyekhez és értékteremtő bázisokhoz” – jelentette be közösségi oldalán az Auróra szombaton.

A Scrutonról
A Scruton önmeghatározása szerint egy szellemi műhely, rendezvényhelyszín, olvasóterem, alkotótér és kávézó egyben, ahol az azonos értékeket képviselő emberek gyűlnek össze. A létesítmény fő célként tűzte ki a hagyományőrző és értéktisztelő, scrutoni értékrend megismertetését és értékalkotó továbbépítését. Arra vállalkozik, hogy a konvervatív értékteremtést egy, a következő generációknak is vonzó módon és helyen mutassa be, elsősorban intellektuális vitákon és kulturális eseményeken keresztül.

A balliberális törzshely látszólag scrutonos rendezvényt szervez április elsejére.

– olvasható a vélhetően áprilisi tréfának szánt bejegyzésben (lenti kép).

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Biztos, ami biztos: megkérdeztük, valóban scrutonos rendezvényt szervez-e az Auróra

Annak érdekében, hogy biztosan ne értsük félre a létesítmény bejegyzését, levélben fordultunk hozzájuk. 

Kérdésünk önökhöz, hogy az Auróra szombat estére meghirdetett "Scruton"-programja csupán áprilisi tréfa vagy valóban megrendezésre kerül? Esetleg csak egy random szombat esti buli viccesnek szánt reklámja?

írtuk meg az Aurórának. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: Az Auróra Facebook-oldala

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. április 02. 10:10
Auróra. A név célzás és tiszteletadás a szentpétervári "Nagy Októberi Forradalom" megindulására jelt adó Auróra páncélosra. Csakhogy ez hamis. A bankárok által finanszírozott szentpétervári szabadkőműves puccsban mindössze 7 ember halt meg, kocsmai késelésben. Az Auróra páncélosnak pedig lövése sem volt. Tehát az Auróra, a hajnal név kisajátítása ugyanolyan hamis, mint a szivárvány kisajátítása. Így most az Auróra valójában a hamisság, a hamis emberek szimbóluma lett.
nakatomi
2023. április 02. 02:50
Úgy tűnik, hogy nem áprilisi tréfáról van szó. A kommunisták egy napra valóban teret adnak a konzervatívizmusnak. Ugyanis a fellépő zenekar a Lojális Almák Klubja nem más, mint Demeter Szilárd hobbyzenekara, amelyben Megadja Gábor is zenél. Ők pedig igazán nem vádolhatók baloldali elhajlással.
nemecsekerno_007
2023. április 01. 18:49
33 évvel a kommunizmus bukása után egyáltalán létezhet egy hely azzal a névvel, hogy Auróra?! Lehetnek még neobolsik?!?!
Lajoss
2023. április 01. 17:58
Még jó,hogy volt 600 millió közpénz a scrutonra..:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!