Magyarországnak át kell gondolnia az Oroszországgal fenntartott kapcsolatait – a Bloomberg is beszámolt Orbán beszédéről

2023. március 10. 09:19

A lap szerint Orbán Viktor szavai a tavalyi választási győzelem után hangoztatott gondolatokat visszhangozzák.

2023. március 10. 09:19
null

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján arról beszélt, hogy Magyarországnak továbbra is érdekében áll fenntartani kapcsolatait Oroszországgal, különösen az energiafüggőség miatt, de Európában a hatalomszerkezet újraszerkesztése zajlik, amihez a magyaroknak is igazodniuk kell – írta meg csütörtökön a Bloomberg.

A lap hozzáteszi: ezért a magyar kül- és gazdaságpolitikában is át kell gondolni, hogy milyen kapcsolatot lehet kialakítani Oroszországgal a következő 10-15 évben. A magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatban egész pontosan így fogalmazott„Ezért a magyar külpolitikának meg a magyar gazdaságpolitikának majd nagyon sokat kell gondolkodnia azon, hogy milyen típusú kapcsolatrendszert tud egyáltalán létrehozni és fönntartani Oroszországgal a következő tíz-tizenöt évben”.

A Bloomberg cikke szerint az azonban nem világos, hogy Orbán Viktor, akinek stábja már az ukrajnai látogatását készíti elő,

megjegyzéseivel egy lehetséges politikai irányváltásra utalt-e beszédében.

Szavai ugyanis a tavalyi választási győzelem után hangoztatott gondolatokat visszhangozzák, melyeket a lap szerint azóta sem ültetett át a gyakorlatba a kormányfő.

***

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. március 10. 13:02
Kell? Nem!
konfucius
2023. március 10. 11:42
A hülyék szerint eddig nem volt átgondolva? Ennyit kretént komolyan...
Ólat a trolloknak
2023. március 10. 11:40
Eddig is átgondoltuk, ezután is így teszünk. Kedves Blumbergéknek nem kellene körülnézni a saját csicskásai táján?
orygabor
2023. március 10. 11:33
Annak idején a Pravda is finomabban fogalmazott. Pedig amit ott megfogalmaztak, az meg volt fogalmazva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!