Gulyás Gergely szerint Magyarországon szabadabbak a médiaviszonyok, mint Nyugat-Európában

2023. március 13. 11:57

A miniszter úgy látja: itthon a sajtószabadság nem kérdőjelezhető meg.

2023. március 13. 11:57
null

Magyarország ma lényegesen szabadabb, mint a nyugat-európai országok, és erre a médiaviszonyok egyértelmű bizonyítékot jelentenek – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságháborúk II. című konferencián, hétfőn Budapesten.

Gulyás Gergely az Alapjogokért Központ és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség szervezte rendezvényen kiemelte: Magyarországon nagyon különböző értékvilágok jelennek meg a fő irányú sajtóban, a radikális szélsőbaloldaltól a radikális jobboldalig mindennek megvan a fóruma, minden megtalálható, és

mindenkinek van lehetősége arra, hogy a magyar közélet vitáiban részt vegyen.    

Szerinte éppen ezért a viták teljes körűbbek és szabadabbak, mint Nyugat-Európában, ahol az önmagát korábban konzervatívnak nevező sajtó már minden fontos kérdésben feladta a pozícióit. Gulyás Gergely kijelentette: Magyarországon a sajtószabadság nem kérdőjelezhető meg, mindenki a saját meggyőződésének megfelelően írhat, és egy-egy vélemény miatt senkit nem lehet megbélyegezni.    

A miniszter szerint a 21. század fenyegetése az, hogy a balliberális témák kizárólagosságra tesznek szert, s aki ezeket nem fogadja el, az nem lehet a politika részese. Ebből a szempontból Közép-Európában van egy komoly ellenállás – hangoztatta, hozzátéve: Közép-Európa, és különösen Magyarország nem adta fel azt a célkitűzést, hogy a normalitás a jövőben is érvényre juthasson.    

(MTI)

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2023. március 13. 14:35
Egyértelmű. És egyre nyílik az olló.
18.0 fok
2023. március 13. 14:18
ez hülye.
Pelso j.
2023. március 13. 13:58
Gergőkém, mennyi közpénz megy havonta a pártszócsövekké alakított közmédiára?
tapir32
2023. március 13. 13:38
A DK-nak nincs köze a demokráciához és a jogállamhoz. Az elnevezés megtévesztő. Megpróbálták diszkreditálni a demokrácia egyik legnagyobb vívmányát a népszavazást, a nép akaratának közvetlen kinyilvánítását. Demokrata sohasem teheti meg, hogy külső hatalmi segítséget kér/fogad el belpolitikai kérdésekben (dollárbaloldal). A jogkövető soha sem akar 2/3-os törvényeket 50% + 1 alapon módosítani. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni. Demokráciát csak demokratikus úton lehet építeni! A gyurcsányi út a diktatúra és a fasizmus útja. Nagy utat tett meg az ország a Kádár korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében kellett megtennie az országnak, mint a Horn Gyula, majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!