Elhunyt Kordás László

2023. január 31. 10:04

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője 2021-ben lépett be a pártba.

2023. január 31. 10:04
null

Elhunyt Kordás László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, bér- és munkaügyi árnyékminiszter. A képviselő 53 éves volt. Mint ahogy azt pártja a közleményében írta, „Laci egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével. Már frissen végzett karosszéria-lakatosként is a Vasas Szakszervezet tagja volt. Munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, később közgazdász diplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.”

Hozzátették, „Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a »melósok« világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje.”

2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót.

Nyitókép: Kordás László Facebook-oldala

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. február 07. 15:00
Az árnyékminiszter távozott az árnyékvilágból.
syphax
2023. február 01. 10:58
Micsoda gondolatgazdagság: ennek a szegény Kordás László elvtársnak a halálában is az Orbán keze van benne. Nomeg a Putyin-é ugye.....
Reszelő Aladár
2023. február 01. 08:05
Nincs szebb mint amikor a volt szakszervezetis Kordás meg s volt VOSZ-os Dávid Ferenc Gyurcsány lobogója alatt egyesülnek. Kordás az életkora és életrajza alapján kb egy percet sem dolgozott, így kétségkívül alkalmas volt bármire az árnyekkormányban.
Sün Balázs
2023. január 31. 23:23
Kiszállt Dobrev árnyékkormányából az első árnyékminiszter. A következő Varjú László lesz, remélem! Szegény Kordás ilyen fiatalom belepusztult a DK-ba! Gondolom a DK katonai tiszteletadással fogja eltemettetni saját halottként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!