Itt a friss adat: ennyivel nőttek az árak

2022. december 08. 09:24

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.

2022. december 08. 09:24
null

Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 22,5 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egy hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.

Az élelmiszerek ára 43,8 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban, ezen belül leginkább a tojás (102,9 százalékkal), a kenyér (81,8 százalékkal), a tejtermékek (79,0 százalékkal) és a sajt (78,8 százalékkal) drágult.

A háztartási energia ára egy év alatt 65,9 százalékkal nőtt. Ezen belül a vezetékes gáz ára 124,3, az elektromos energiáé 28,3 százalékkal nőtt. A tartós fogyasztási cikkek 14,4, a szeszes italok, dohányáruk átlagosan 13,8, ezen belül a szeszes italok 19,4 százalékkal drágultak tavaly novemberhez képest.

Az év első tizenegy hónapjában a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 13,6 százalékkal, a nyugdíjas háztartások körében 14,1 százalékkal  emelkedtek éves bázison a KSH jelentése szerint.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 08. 22:33
Valaki kitett magáért a kép kedvéért! Idióta :))
Kup Lung
2022. december 08. 15:23
Szvidrigajlov 2022. december 8. 9:47 -re ment volna... ---- Valóban elengedték azt a -ráadásul jobboldali - elvet h. csak annyit költs amennyiért már megdolgoztál. ---- A 2018-as önkormányzati választásoktól megszeppenve kezdtek tán túlzott költekezésbe. Túl jól "sikerült". Ami párosulva az idei EU pénzek visszatartásával egész komoly bajokat szült (forint árfolyam elszállt, EU projektek előfinanszírozása nem egyenlítődik a számláinkon stb. stb.). ---- A politikai haszon meglett (A Fidesz mindig túlbiztosítja magát a belpolitikában, a külpolitika rovására is egyébiránt). De átváltódott gazdasági bajokra. Ez velünk magyarokkal nem először és nem is utoljára ismétlődik. Ezért is nem tudunk egy hosszú távon stabil gazdaságot végre létrehozni. ---- Élet-halál kérdést csinált a politikai osztályunk abból h. ki kormányoz. És valóban az is lett számukra! Azzal h. a politika bemerészkedett a gazdasági szereplők terepére nem is kérdés h. csak ez alakulhatott ki. Még a velünk sokszor egy lapon emlegetett lengyelek sem követték el azt a hibát h. a politikát ilyen szinten összekeverjék a gazdasággal. Nehezen látom ebből a kiutat. -----
Jobboldali Magyar
2022. december 08. 13:24
1. Drágaság van mindenütt és még ott van a háború keleten és az ellenzék a moslék koalíció a magyarok érdekeik ellen mennek az EU parlamentben! 2. A jelenlegi kormány már a börtönbe helyezhetne a hazaárulókat! A bajnai gyurcsány dobrev és a többi libernyákokat akik nem a Magyar Nemzet részére dolgoznak! Titkos kémek ezek ezt kell kérdezni ezektől? 3. Ezért is fontos szerepet játszanak a normális emberek akik dolgoznak és építik a Magyar hazát! 4. A trianoni békeszerződés békediktátum legyen a szemünk előtt!
az ember
2022. december 08. 12:36
A reáljövedelmek az érdekesek, nem az árak. A reáljövedelmek pedig brutálisan nőttek az elmúlt 1 évben..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!