„Erdély sosem volt magyar föld!” – közölték a román liberálisok

2022. december 10. 16:37

A román Nemzeti Liberális Párt egyik megyei szervezete szerint az RMDSZ-nek nincs többé keresnivalója a kormányban.

2022. december 10. 16:37
null

Miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szatmári különítménye jelezte, ha rajtuk múlna, azonnal kitennék a kormánykoalícióból az RMDSZ-t, mert a szövetség nem üdvözölte a román nemzeti ünnepet, most a liberálisok Galac megyei szervezete ébredt rá, hogy emiatt ők is fel vannak háborodva – számolt be a Főtér

A portál szerint a megye liberálisai „Román kormányzást a románoknak” címmel el is fogadtak egy határozatot, amellyel szintén azt üzenik:

az RMDSZ-nek nincs többé keresnivalója a kormányban.

„Az RMDSZ vezetői sértegették a román népet”

George Stângă képviselő és társai azért vonták össze a szemöldöküket, mert „az RMDSZ vezetői és miniszterei sértegették a román népet”, ezért menniük kell a kormánykoalícióból.

– írja Facebook-bejegyzésében George Stângă, aki többek közt felháborítónak nevezte Csoma Botond RMDSZ-es képviselő parlamenti felszólalását is, aki azt mondta: az erdélyi románok politikai és vallási vezetői nagyon jól tudták, hogy Erdély nemcsak román, hanem magyar, szász és zsidó föld is.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
njohn
2022. december 11. 17:41
Nem is tudtam, hogy a románok KATOLIKUSOK voltak meg REFORMÁTUSOK.... 18. század előttről gyakorlatilag nincsenek ROMÁN templomok sem. Amiket halomra építettek, azokat mind az ÚJ hazudott történelmük bizonygatására építették az 1990-es évektől..
svejk11
2022. december 11. 06:24
A történelem szerint ERDÉLYBEN sohasem éltek LIBERÁLISOK, még az un. DÁKÓ-RÓMAI (román) korban sem ! Érdekes meséket tudnak megálmodni ezek a fantaszták !
Pukedli
2022. december 11. 06:17
.
kitiltott
2022. december 11. 05:41
Tényleg ? Akkor nézzétek körül az erdélyi temetőkben ..ott láthatjátok mennyi román sír van és mennyi magyar..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!