Szigorú korlátozásokat vezetett be az Aldi

2022. december 19. 11:02

És úgy tűnik, hogy az Auchan is követi a példáját.

2022. december 19. 11:02
null

A közösségi oldalakon terjedő egyik fénykép alapján személyenként az alábbi korlátozásokat vezette be az Aldi:

  • Burgonya: 1 kg vagy 1 csomag
  • Olaj: 1 liter
  • Kristálycukor: 1 kg
  • Farhát: 1 tálca
  • Tojás: 1 doboz vagy 1 tálca
  • Tej: 1 liter
  • Csirkemell: 1 tálca vagy 1 csomag
  • Sertéscomb: 1 tálca vagy 1 csomag
  • Liszt: 1 kg

A Portfolio azzal a kérdéssel fordult a társasághoz, hogy minden üzletre érvényese-e, miért és mettől meddig tart a korlátozás. A következő választ kapták:

A vállalat beszállító partnereivel együtt figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat és közösen jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elérhető legyen a kínálat minden tagja, köztük az árstoppal érintett termékek is. Az utóbbi időben az áruházlánc kiemelt érdeklődést tapasztalt az árstoppal hatálya alá tartozó árucikkek iránt, ezért a személyenként megvásárolható mennyiséget 2022.12.17-től az alábbiak szerint határozta meg:

étolajból maximum 1 liter, tejből maximum 1 liter, csirke farhátból maximum 1 tálca, kristálycukorból maximum 1 kg, csirkemellből maximum 1 tálca, vagy 1 csomag, sertéscombból maximum 1 tálca, vagy 1 csomag, lisztből is maximum 1 kg, burgonyából legfeljebb 1 kg, vagy 1 csomag, tojásból 1 doboz vagy 1 tálca vásárolható meg személyenként.

Az árstoppal nem érintetett termékre az ALDI 2008 óta érvényben lévő szabályozása érvényes, amely értelmében minden termékből háztartási mennyiség vásárolható meg, hiszen az áruházlánc számára a legfontosabb cél a lakosság kiszolgálása magas minőségű és folyamatosan alacsony árú, elsősorban ALDI saját márkás termékekből álló választékkal.”

Olvasónk fotója alapján értesültünk róla, hogy

az Auchan is mennyiségi korlátozást vezetett be a hatósági áras termékeikre:
  • Kristálycukor: 2 kg
  • Búzafinomliszt: 5 kg
  • Csirkemell: 3 kg
  • Házi sertéscomb: 5 kg
  • Csirkeszárnyvég: 12 kg
  • Tehéntej: 6 l
Forrás: Olvasói fotó
Forrás: Olvasói fotó

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kepe
2022. december 21. 08:50
Abba kéne hagyni ezt az ársapkázást, semmi értelme. A nagy cégek ki tudják gazdálkodni valahogy a kis cégek meg egyszerűen tönkre mennek. Köszönöm szépen kedves Nagy Márton, hogy újra bevezette a szocializmust, ha nem akkor megyek vásárolni amikor feltöltik a készleteket akkor csirkemellet nem tudok venni, hatósági áras cukor már hetek óta nincsen. Nagyon gáz. Az inflációt sem csökkentette, már Magyarországon a legnagyobb az infláció. Sőt most már a többi termék árát is inkább jobban felemelik, mert nem tudják a kereskedők, hogy milyen hülye szabályt fognak még bevezetni. Én a megtakarításaim 80%-át euróban tartom. Ezzel már simán nyertem 1 év alatt 30%-ot.
Sulammit
2022. december 19. 20:29
A piacon krumpliból, csirkemellből, sertéshúsból, tejből, tojásból, zöldségből... annyit veszek, amennyit csak akarok.
ChatBot
2022. december 19. 15:31
Az árszabályozás, az infláció és az áruhiány közötti korrelációval minden közgazdász tisztában van.
Teréz A Piréz
2022. december 19. 14:01
Szombaton egy lokális bevásárlóközpont apró butikjában az eladók és a vendégek versenyt lamentáltak, hogy az Aldiban már nem is lehet tojást kapni, és legott éhen fog halni a család karácsonykor. Az a baj, hogy nem voltam elég konfrontatív, hogy rámutassak, a legközelebbi Aldi tőlünk sok kilométerre van, ellentétben a szomszéd ajtóban működő Penny-vel, ahol az imént vettem két tálca tojást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!