Karácsonyi dalokkal köszönik meg a magyar támogatást az ukrán gyerekek az Országháznál

2022. december 10. 07:10

A Kárpátaljáról és a belső ukrajnai területekről érkező fiatalok Budapest után Bécsbe, Pozsonyba, Prágába és Varsóba is ellátogatnak.

2022. december 10. 07:10
null

Karácsonyi énekeket adnak elő Ukrajnából érkező gyerekek szombat délután az Országház előtt álló karácsonyfánál, hogy így köszönjék meg az országuknak, valamint az onnan érkező menekülteknek nyújtott segítséget – tájékoztatta az Országgyűlés ukrán nemzetiségi szószólója az MTI-t.

Grexa Liliána gesztusértékűnek nevezte a látogatást a két ország kapcsolatában, amelynek során a gyerekek az ukrán hagyományoknak megfelelően karácsonyi énekeket adnak elő, majd kórusuk parlamenti látogatásuk után az Országház lépcsőjén is énekel.

A Kárpátaljáról és a belső ukrajnai területekről érkező fiatalok Budapest után Bécsbe, Pozsonyba, Prágába és Varsóba is ellátogatnak, hogy így mondjanak köszönetet azon országoknak, amelyek a háborúban támogatják az ukrán népet. A csoportot elkíséri Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának elnöke is.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó:  ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2022. december 11. 13:25
Nyári ruhában december 11- én énekelnek a Parlament előtt ?
Kivűlálló
2022. december 11. 05:19
Azt még valahogy megérte(né)m (pedig kurvára nem), hogy az ukránok picsáját ki kell nyalni (kicsiknek, nagyoknak egyaránt), de az már nálam bicskanyitogató kategória, amikor ukrán zászlóval mennek a magyar országház közelébe (vagy egyből az országházba)!
Avian_
2022. december 10. 15:50
Nyári ruhában nyáron karácsonyi dalokat??? Kit néztek hülyénk?? Vagy szemüveget vegyetek fel!!!
need-info
2022. december 10. 15:14
Cukik! Énekeljenek Kijev főterén tömegesen, hogy legyen vége a háborúnak. Majdnem azt írtam legyen vége a békének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!