Tarjányi Péter: Más politikára van szükség

2022. december 07. 13:33

A biztonságpolitikai szakértő reagált a kormány kedd éjszakai döntésére.

2022. december 07. 13:33
null

Ahogy azt a Mandiner is megírta, kedd éjszaka rendkívüli kormányinfót tartottak, amelyen bejelentették, hogy a szankciók miatt ki kell vezetni az ársapkát.

Erre a döntésre reagált közösségi oldalán Tarjányi Péter biztonságpolitikai tanácsadó. Mint fogalmazott, „az elmúlt napok tankolási káosza megmutatta milyen gondokkal nézhet szembe hazánk, ha egyedül akar a világban zajló gazdasági, egészségügyi, háborús válságokkal szembenézni…”

Azzal folytatta, „ha csak az üzemanyag ellátási gondokat nézem, a Mol eddig bírta – importőrök nélkül – egyedül ellátni a teljes magyar üzemanyagpiacot.

Természetesen a gondok láttán elinduló felvásárlási pánik csak fokozta a helyzetet…” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

„Pillanatok alatt dőlnek ki a csontvázak a szekrényből”

Tarjányi azzal folytatta, „látnunk kell, az a politika amelynek alapelve a mindenkivel összeveszés, amelyik vágyelvű és időhúzó a problémák kapcsán, ahol nem a szakmai irányítás az elsődleges hanem a kommunikáció, ott a MA válságai pillanatok alatt döntik ki a »csontvázakat a szekrényből«…És nyilván ennek vesztesei nem az elitbe tartozók, hanem a bérből, fizetésből élő emberek, családok. A kormány indoklása a döntési hibák miatt pedig mindig Brüsszel, szankciók, ellenzék stb…Nem is folytatom hiszen elég ha sétáltok egyet és megnézitek a óriás plakátokat. Igaz, hogy hazugság amit láttok, de legalább sokba kerül az is…” 

– húzta alá a szakértő.

Hernádi Zsolt: A szankciók miatt kellett kivezetni az ársapkát

Hernádi Zsolt Mol vezérigazgató és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este rendkívüli Kormányinfón bejelentette, hogy 23 órától megszűnik a rögzített, 480 forintos hatósági benzinár. Hernádi Zsolt kérdésre válaszolva külön is kiemelte: a szankciók miatt kellett kivezetni az ársapkát. A szankciók miatt alakult ki olyan helyzet, ami miatt korábban bevezették az ársapkát, melynek szerepe világos volt.

Meg kell egyezni Brüsszellel

„Meg kell egyezni Brüsszellel, szükségünk van forrásokra, kell az egészségügy erősítése, mert a járvány csak csendesült, de nem ért véget, foglalkoznunk kell az energetikai függőség kezelésével és nem elsősorban Oroszország segítségével, jóban kell lenni a szomszédainkkal és nem összeveszni velük »percenként«…Mindezt azért, mert a válságok korát éljük és Magyarország NEM nagyhatalom amelyik egyedül úrrá tudna lenni bármilyen káoszon…

Sajnos ez utóbbi megy a legnehezebben itthon. Aztán a boltban az élelmiszerek ára arcul csapja az embert, egy villanás alatt kijózanítva a pénztárcába nyúlót…” – hangsúlyozta.

„Száz szónak is egy a vége…Más politikára van szükség. Józan, ember központú, valóságban élőre, nem pedig állandóan harcoló, magára maradó, sodródó valamire. Ez hozhat most eredményt semmi más…” – zárta gondolatait Tarjányi Péter.

***

Orbán: Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában

Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentkezett be a szerdai kormányülésről, posztjához a miniszterelnök azt írta, bekövetkezett az, amitől tartottak, ugyanis hatályba léptek a brüsszeli kőolajszankciók. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk" - közölte a miniszterelnök. Nyitókép: Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. december 08. 13:25
Ezt is rendszeresen seggbe kúrják Brüsszelben, azért kampányol itt a négykézlábra ereszkedés mellett.
khomeini
2022. december 07. 18:09
ez is egy polihisztor bazmeg
Akitlosz
2022. december 07. 15:30
"Tarjányi Péter: Más politikára van szükség" Akkor alapítson pártot és nyerje meg a választást! S máris mehet a más politika! Hajrá!
szürkeSzarvas
2022. december 07. 15:07
Ez a kopasz patkány a Prower nevű cégével igyekezett ránk vadászni,akik a Patásnak szakmai vezetőkként dolgoztunk 2002-ig. Ez akkortályt volt,amikor a Berkecz Mária lyukaiba nézettek a rendőrbűnözőkkel,megalázásilag-és akinek a helyére lépett a Mizsei Zsuzsi,aki az egyik arc volt a régi KDNP szétcseszésében. Nem felejtünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!