„Dehumanizáló beszéd” miatt bírságot kapott a Pesti TV

2022. november 16. 12:50

A Háttér Társaság nyomta fel a már megszűnt csatornát a Médiatanácsnál.

2022. november 16. 12:50
null

A Háttér Társaság szerint a Pesti TV egyik műsorában a „porba tiporták” a transz emberek méltóságát, ugyanis tárgyiasították őket. A Médiatanács a szervezet feljelentése nyomán elmarasztalta a televíziót és 400 ezer forintos bírságot szabott ki. A Háttér Társaság kifogásként hozta fel, hogy 

a műsorban részt vevők a transznemű nőkre férfiként hivatkoztak, ezzel tagadva, hogy a transz embereknek is joguk lehet nemi identitásuk megélésére és elismerésére.

A Háttér Társaság azon az állásponton van, hogy „az effajta kommunikáció a többségi társadalom felé azt közvetíti, hogy a transz emberek kevésbé értékes, tiszteletre méltó tagjai a társadalmunknak”.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 29. 17:07
Prosti srácok..ugyammá..
Carcess
2022. november 17. 06:27
a transzneműség egy elmebaj komoly problémájuk van fejben ha tetszik ez a háttérbuziknak ha nem holnaptól majd királynak képzelem magam és én fogok uralkodni nem? :D
Reszelő Aladár
2022. november 16. 19:22
Van itt egy kis félreértés. Az embernek nem azért van pénisze mert férfi, hanem azért férfi mert pénisze van. Amíg újabb genitáliát nem fedeznek fel a péniszen és a vaginán kívül, addig szükségtelen több nemet nyilvántartani.
vamonos
2022. november 16. 19:01
Ezeknek a transzneműeknek a nagy része ráadásul csak fél transz, mert nem műttette át magát. Tehát nem csak kromoszómailag, hanem külső nemi jellegben is férfi maradt. De azt hiszik, ha kifestik magukat és női ruhába bújnak, attól már nők lesznek. Ez a női nem megcsúfolása, rájuk nézve meg ez dehumanizáló. Főleg amikor "teherbe esésre képes személy"-nek nevezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!