Bombafenyegetést kapott az utasszállító, emiatt hajtott végre kényszerleszállást Debrecenben

2022. november 12. 19:59

Gripenek kísérték a debreceni reptérre.

2022. november 12. 19:59
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító a debreceni reptéren, gripenek is megjelentek.

Bombafenyegetés volt az ok

Egy Lengyelországból Izraelbe tartó civil utasszállító repülőgép bombafenyegetést kapott, emiatt szombaton délután riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

A közlemény szerint a gép a román légtérből lépett be Magyarország légterébe.

Ekkor a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei, és az utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték, ahol az leszállt. A Gripenek ezt követően visszatértek a kecskeméti bázisra – jelezte a HM.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító a debreceni reptéren, gripenek is megjelentek

Megszakította az útját és Debrecenben szállt le a „protokoll szerint" a Ryanair légitársaság Poznanból Tel-Avivba tartó Boeing 737-es utasszállító repülőgépe - közölte a Dehirrel Vajda János, a repteret üzemeltető társaság ügyvezetője, aki azt egyelőre nem közölhette, miért szállt le a gép Debrecenben, de hogy nem egy rosszullét lehetett az ok, arra utal az, hogy Gripen vadászgépek is megjelentek a város légteráben.

 

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. november 14. 10:59
Tegnap késő este egy szintén Poznanból induló WizzAir kapott bombafenyegetést. Kezdem azt hinni, hogy a lengyelek szórakoznak..
masikhozzaszolo
2022. november 13. 17:03
Vagy az újságok hazudnak, és ferdítenek, vagy igen. Semmi bombafenyegetésről nem írtak, csak most, hogy már leszálltak a gépek. A földön levő gépet bombafenyegették? De akkor miért szálltak a grippenek fel? Nem mondtak erről információt abban a cikkben, pedig szerintem tudta a grippenes, a parancsnok, meg az újságíró is.
lendvaiildiko
2022. november 13. 06:50
Bal
HunGo
2022. november 12. 21:48
https://i.ibb.co/g3wFDSM/DEB.png
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!