Megkezdi működését az Integritás Hatóság

2022. november 19. 07:28

Az intézmény felállítása az egyik legfontosabb, az Európai Bizottságnak tett vállalás a kondicionalitási tárgyalások kapcsán.

2022. november 19. 07:28
null

Ma kezdi meg működését az Integritás Hatóság, amely az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására jött létre. Az intézmény felállítása az egyik legfontosabb, az Európai Bizottságnak tett vállalás a kondicionalitási tárgyalások kapcsán.

Navracsics Tibor korábban elmondta: az Integritás Hatóság az uniós forrásokból megvalósuló projekteket, közbeszerzési eljárásokat monitorozza majd, és részt vesz a korrupcióellenes terv összehangolásában – ismertette a miniszter, hozzátéve: december közepére az az úgynevezett korrupcióellenes munkacsoport is megalakul a hatóság mellett.

 

Novák Katalin kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit

A köztársasági elnök pénteken kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit. A hivatalos eseményről Novák Katalin is beszámolt közösségi oldalán. A bejegyzésben azt írta, hogy „ma (péntek) délután az Állami Számvevőszék elnökének javaslatára kineveztem az Integritás Hatóság vezetőit. Elnöke Biró Ferenc Pál, alelnökei Holbusz Tímea és dr. Dabóczi Kálmán."

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója a Magyar Nemzet megkeresésére kiemelte: az Euró­pai Bizottság részéről az egyik legkomolyabb fenntartás a korrupciós aggály volt, viszont az Integritás Hatóság megalakulásával ezt tulajdonképpen kiküszöbölte a magyar kormány.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2022. november 19. 10:55
ocsmonda most szorul
files32
2022. november 19. 09:01
Most a gecigány elismerte, hogy a Polt hivatala lószart SE ér.
bandee1
2022. november 19. 08:41
Sóhivatal az eu kérésére. Dugjátok fel magatoknak, Ursula!!
confitür
2022. november 19. 08:28
Az EU többek között ezt is követelte tőlünk. Ennek tudatában sehogy sem értem,hogy Cseh Katalin még szabadlábon van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!