Újabb korlátozást jelentette be a MOL

2022. november 18. 16:25

A közlemény szerint 194 viszonteladót érint a változás.

2022. november 18. 16:25
null

Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel – közölte a Mol pénteken az MTI-vel.

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás – indokolták a határozatlan időre szóló korlátozást, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak. Az import eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás.

Néhány napja, a Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok, a kapacitáskiesés a Mol minden termékét érinti – tették hozzá.

A közlemény szerint 194 viszonteladót érint a változás,

ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát, szeptemberben a Moltól a viszonteladói piac teljes üzemanyagigényének 2,5 százalékát vásárolták meg.

A társaság hangsúlyozta, hogy Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak,

a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják. A Mol felel a piac több mint 80 százalékának kiszolgálásáért, amely teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel – írták.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6.sztrovacsek
2022. november 18. 17:18
Még egy ilyen Európában? Piros volt a paradicsom.....
luxusbatar
2022. november 18. 16:49
Ha véget ér a háború, a olaj nem lesz olcsóbb, és a forint sem erősebb. Valamikor el kell engedni ezt az árstopot. Fájni fog, nekem is.
minekkellregisztralni
2022. november 18. 16:49
"Nincsenek hatással ránk a szankciók." (Ukrán népmese)
jánosbácsi
2022. november 18. 16:48
A magyar kormány kiharcolta, hogy továbbra is vásárolhat olajat az oroszoktól. Akkor miért nincs olaj ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!